Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Elektrische auto leasen: hoe zit het met de bijtelling?

Zoals bekend komt bij een zakelijke leaseauto bijtelling kijken, wanneer u de auto ook privé gebruikt. Om het gebruik van milieuvriendelijke vervoersmiddelen te stimuleren, hanteert de overheid voor elektrische auto’s echter een lager bijtellingspercentage dan voor CO2-uitstotende diesel- en benzineauto’s. Er zijn alleen wel enkele voorwaarden aan verbonden. We leggen hieronder uit hoe het precies zit.

De voorwaarden voor een lage bijtelling

Het verschil in bijtelling tussen (bepaalde) elektrische en niet-elektrische auto’s is aanzienlijk. Normaliter geldt namelijk het bijtellingspercentage van 22 procent, terwijl dit voor elektrische auto’s slechts vier procent is. Echter: dit laatste is alleen van toepassing op volledig elektrische auto’s (geen hybrides dus) die dateren van na 1 januari 2019 en een cataloguswaarde hebben van maximaal €50.000,-. Wilt u overigens een auto zakelijk leasen die duurder is dan dit bedrag? Dan geldt alleen voor het bedrag dat bovenop deze €50.000,- komt het 22 procent-tarief.

Het voordeel neemt de komende jaren af

Wilt u nog profiteren van het bijtellingsvoordeel, dan is het zaak snel te handelen. De komende jaren zal het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s namelijk steeds verder omhoog geschroefd worden. In 2020 verdubbelt het percentage tot 8 procent, het jaar erna wordt het 12 procent het bijtellingspercentage verhoogd naar 8 procent, in 2021 naar 12 procent, in 2022 wordt het 16 procent, in 2025 17 procent en tot slot betaalt u vanaf 2026 voor iedere auto hetzelfde tarief van 22 procent bijtelling.

Benieuwd naar het landelijke aanbod van zakelijke leaseauto’s? Bekijk dan het complete overzicht op LeaseDeals.nl!