Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Hoe is een leaseauto verzekerd?

Wanneer u een leaseauto heeft, wilt u natuurlijk veilig en zorgeloos kunnen rondrijden. Dan dient de verzekering in orde te zijn, voor het geval u onverhoopt iets overkomt. Gelukkig maakt de verzekeringspremie deel uit van uw maandbedrag en wordt de verzekering door uw leasemaatschappij afgesloten. Hier hoeft u dus zelf niets meer voor te regelen!

All-risk of WA?

Wel van belang is het om na te gaan of uw leasemaatschappij de leaseauto standaard all-risk of alleen WA of eventueel WA+ verzekerd heeft. Want hoewel het bij nieuwe auto’s gebruikelijk is om een all-risk-verzekering af te sluiten, zijn er leasemaatschappijen die dit alleen tegen bijbetaling aanbieden. Zeker iets om rekening mee te houden wanneer u besluit meerdere leasemaatschappijen te vergelijken.

Hoe zit het met de schadevrije jaren?

Wanneer u zelf een auto bezit, bouwt u schadevrije jaren op, wat ten gunste komt van de te betalen premie. Met leaseauto’s zit dit anders, omdat de leasemaatschappij eigenaar is van de auto en dus ook de verzekering op naam van de leasemaatschappij staat. Echter, na afloop van uw leaseovereenkomst kunt u bij uw leasemaatschappij een leaseverklaring aanvragen, waarin vermeld staat hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Koopt u een nieuwe auto en wilt u deze verzekeren, dan gebruik de verzekeraar deze leaseverklaring om uw no-claimkorting vast te stellen. Kanttekening is wel dat deze leaseverklaring doorgaans één jaar geldig is.