Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Hoe kan ik een auto leasen?

Een auto leasen kan op verschillende manieren. Vooral als u privé een leaseauto wilt kiezen, vraagt u zich wellicht af hoe dit precies in zijn werk gaat. We leggen het hier uit.

Een budget bepalen

Allereerst is het verstandig om voor uzelf te bepalen wat u maandelijks zou willen besteden aan uw leaseauto. Bekijk wat u op dit moment maandelijks overhoudt, tel daar eventueel de kosten die aan uw huidige auto kwijt bent bij op en bepaal dan welk deel daarvan u in een leaseauto zou willen steken. Zaken die bepalend zijn voor het maandbedrag zijn:

  • Het merk en type auto
  • De leasetermijn (vaak 12 tot 60 maanden)
  • De kilometerbundel (vaak 10.000 tot 30.000 km/jaar)

Een auto uitkiezen

Vervolgens kiest u op basis van uw voorkeur een auto die binnen uw budget past. Dit kan bijvoorbeeld via onze handige keuzehulp hierboven. U dient vervolgens uw aanvraag in bij de leasemaatschappij. Deze zal in de meeste gevallen vragen om een loonspecificatie, om te kunnen aantonen dat u het maandbedrag kunt voldoen. Na een kredietcheck kan de auto door de leasemaatschappij besteld worden.

De levering van uw leaseauto

Sommige leaseauto’s heeft de leasemaatschappij op voorraad, maar de meeste zullen zoals gezegd besteld moeten worden. Wanneer de auto binnen is kunt u deze komen ophalen. Indien gewenst kan hij ook – veelal tegen een vergoeding – bij u thuis afgeleverd worden.