Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Kan ik beter benzine of diesel leasen?

Hoewel dieselauto’s langzaamaan uit het straatbeeld worden verbannen, is het nog altijd mogelijk ze te leasen. Het aanbod wordt echter wel steeds kleiner, omdat een toenemend aantal fabrikanten diesel in de ban doet. Dit vanzelfsprekend met het oog op het milieuvervuilende karakter van auto’s op diesel. Zodoende is de wegenbelasting voor dieselauto’s relatief hoog. Het maakt dat u voor het leasen van een dieselauto maandelijks meer zult betalen dan voor een wagen op benzine.

Wanneer is diesel tóch voordelig?

Toch is het voor veel (zakelijke) leaserijders nog steeds aanlokkelijk om voor diesel te kiezen. De literprijs van deze brandstof ligt immers beduidend lager dan die van benzine. Daarbij geldt dus: hoe meer kilometers, hoe groter het verschil in brandstofkosten tussen diesel en benzine. Maar vanaf welk aantal kilometers wegen de lage brandstofkosten op tegen de financiële nadelen van een dieselauto?

Hierop zijn factoren als het type auto, het brandstofverbruik (benzineauto’s gebruiken doorgaans iets meer dan diesels) en de literprijs. Zodoende is het niet mogelijk om een vast omslagpunt vast te stellen. In de regel wordt echter vaak uitgegaan van 25.000 kilometer per jaar. Vanaf dat aantal wordt rijden op diesel vaak goedkoper dan benzine. Toch is het aan te bevelen om altijd voor uzelf een berekening te maken, wanneer u weet voor welk type auto u wilt gaan.

Wilt u zelf een diesel- en benzineauto vergelijken? Maak dan gebruik van de handige leasevergelijker op LeaseDeals.nl!