Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Kan ik mijn leaseauto overnemen na afloop van het leasecontract?

Een auto leasen doet u meestal voor een periode van twee tot soms vier of vijf jaar. Na afloop van het contract dient u de auto weer in te leveren. Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere wagen. Gaat u opnieuw leasen? Of koopt u een auto bij een dealer? Er is nog een andere optie: blijven rijden in uw huidige leaseauto. Veel leasemaatschappijen bieden namelijk de mogelijkheid om de leaseauto aan het eind van de leaseovereenkomst over te nemen.

De voordelen

Het grote voordeel van het overnemen van uw leaseauto is dat u alles weet over uw ‘nieuwe’ auto. U bent immers de enige gebruiker geweest en weet precies hoe de auto in de afgelopen jaren is behandeld en onderhouden. Bent u altijd netjes met uw leaseauto omgesprongen en heeft deze altijd zijn onderhoudsbeurten gehad? Dan kunt u ervan uitgaan dat u voor de komende jaren een zeer betrouwbare wagen rijdt.

Verder is de prijs in de regel aanzienlijk voordeliger dan bij de dealer. Leasemaatschappijen hebben namelijk een inkoopvoordeel, doordat ze van een bepaald type auto vaak grote aantallen in één keer aankopen. Dit maakt dat ze na afloop van het huurcontract gunstige verkoopprijzen kunnen hanteren.

Tweedehands auto leasen

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om een reeds gebruikte auto te leasen. U rijdt dan in een jong gebruikte auto, ervaart dezelfde luxe, maar betaalt een lager maandbedrag. Shortlease is bijvoorbeeld een handige manier om verschillende auto’s uit te testen. Op LeaseDeals.nl vindt u daarom ook een handig overzicht van de actuele shortlease-deals!