Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Kan ik ook een occasion leasen?

Een veelgehoorde vraag: moet een leaseauto per se een gloednieuwe wagen zijn? Of kan ik ook een tweedehands auto leasen? Bij veel leasemaatschappijen is dit laatste het geval: ook het leasen van een occasion is mogelijk. En omdat de afschrijving op een auto in het eerste jaar van gebruik het hoogst is, zijn deze auto’s vaak goedkoper om te leasen. Wellicht het overwegen waard dus! Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. We noemen ze hieronder.

De voordelen van occasion lease

Naast het relatief lage maandbedrag dat u voor een tweedehands leaseauto betaalt, is de levertijd ook een interessant voordeel om te benoemen. Waar voor nieuwe leaseauto’s vaak een levertijd van enkele weken tot maanden geldt, staat een occasion echt op u te wachten. Vandaag het contract afsluiten is dezelfde dag al rijden.

De nadelen van occasion lease

Een potentieel minpunt van een occasion is dat deze simpelweg niet meer nieuw is. U bent niet de eerste gebruiker en ondanks dat leasemaatschappijen alleen goed onderhouden auto’s aanbieden, kunnen we er niet omheen dat deze auto’s gebruikerssporen zullen bevatten. Verder heeft u niet meer de keuze uit een uitgebreid optiepakket: u zult het moeten doen met de opties waarmee de auto op dat moment is uitgerust. En andersom geldt hetzelfde: heeft u eigenlijk niet zoveel belang bij dat Park Assist-systeem, maar zit het er wel op? Dan betaalt u hier natuurlijk wel gewoon voor.

Al met al is de afweging tussen een nieuwe of een tweedehands leaseauto dus vooral een keuze tussen een voordeel qua kosten of qua keuze. Met een occasion bent u maandelijks minder kwijt, terwijl u bij de keuze voor een nieuwe leaseauto volledige keuzevrijheid heeft, tegen een hoger maandbedrag.

Op zoek naar een tweedehands leaseauto?

Op deze site vindt u een uitgebreid aanbod van diverse leasemaatschappijen uit heel Nederland. Dus of u nu op zoek bent naar een nieuwe of een jong gebruikte leaseauto: u vindt hem op LeaseDeals.nl!