Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Kan ik ook leasen zonder BKR-registratie te krijgen?

Bent u zich aan het oriënteren op een leaseauto, dan gaat u ongetwijfeld op zoek naar de potentiële nadelen van leasen. Al gauw zult u stuiten op het begrip ‘BKR-registratie’. Uw leasecontract wordt namelijk gezien als een vorm van een persoonlijke lening en leasemaatschappijen die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease zijn verplicht dit te registreren bij het Bureau Krediet Registratie. Dit kan nadelige gevolgen hebben wanneer u bijvoorbeeld een hypotheek wilt aanvragen.

Van het totale bedrag dat u gedurende de looptijd van uw leasecontract betaalt aan de leasemaatschappij, wordt namelijk 65 procent geregistreerd. Dit betekent dat u, gedurende de looptijd, een vaste betaalverplichting hebt en daardoor maandelijks minder geld overhoudt. Banken houden hier rekening mee, hetgeen kan resulteren in een lager bedrag dat u kunt lenen voor uw hypotheek.

Ja, maar…

Er zijn leasemaatschappijen die ervoor kiezen, cq. de mogelijkheid hebben u niet aan te melden bij het BKR. Deze maatschappijen zijn niet aangesloten bij het Keurmerk Private Lease en zijn daarom hiertoe niet verplicht. Voor deze ‘service’ betaalt u in de regel echter wel een hoger maandbedrag dan bij andere leasemaatschappijen.

Bovendien is het verstandig u af te vragen waarom het overgrote merendeel wel een BKR-check en -registratie uitvoeren. Het BKR is er niet om u het leven zuur te maken, maar bestaat om burgers te beschermen tegen overkreditering. Het bureau behoedt u ervoor uzelf op vaste maandelijkse kosten te jagen, die u mogelijk niet kunt betalen.

Op Leasedeals vindt u de leaseaanbiedingen van vele verschillende leasemaatschappijen. Op de sites van deze maatschappijen kunt u vinden of zij zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease en of zij een BKR-check en -registratie uitvoeren.