Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Kan ik winterbanden krijgen onder mijn leaseauto?

Aangezien de winters in Nederland onvoorspelbaar zijn en u het liefst zo veilig mogelijk de weg op gaat, is het goed voor te stellen dat u graag winterbanden onder uw leaseauto zou willen. Deze bieden immers meer grip bij gladheid als gevolg van regen, ijzel, vorst of sneeuw. Deze worden echter niet standaard door iedere leaseaanbieder meegeleverd bij een leaseauto.

Niet standaard inbegrepen

Als u besluit verschillende leasemaatschappijen te vergelijken, is het daarom zaak om na te vragen in hoeverre het mogelijk is er een set winterbanden bij te krijgen. Daarnaast is het bovendien van belang om te weten of u zelf mag bepalen waar u uw banden laat wisselen. Sommige leasemaatschappijen hebben een overeenkomst met specifieke garages, wat u in uw keuzevrijheid beperkt.

Tot slot is het belangrijk te weten dat u aan het eind van het leasecontract de auto weer dient in te leveren zoals u deze ontvangen hebt, afgezien van de onvermijdelijke gebruikerssporen. Dat wil zeggen dat u de banden tijdig weer moet laten verwisselen voor de originele set zomer- of all-seasonbanden.