Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

De beste lease deals vergelijken

Wilt u verschillende lease auto’s met elkaar vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig op Leasedeals.nl. Van ‘gewone auto’ tot de inmiddels zeer populaire elektrische auto’s. Vergelijk de gewenste auto’s op basis van wat u belangrijk vindt. Naast de auto’s kunt u op LeaseDeals.nl ook de diverse leasevormen met elkaar vergelijken. Wij bieden de volgende leasevormen aan: shortlease, operational lease, financial lease en private lease.

lease vergelijken

Ruim aanbod

Bij ons heeft u de keuze uit heel veel verschillende lease auto’s en diverse leasevormen. Afhankelijk van de wensen en het budget is er voor iedereen wat wils. Bekijk ons aanbod eenvoudig online. Vergeet ook niet onze lease acties en aanbiedingen te bekijken. Vergelijk de verschillende auto’s met elkaar om te zien hoe deze verschillen. Van prijzen tot specificaties. Via onze website kunt u de lease auto’s op verschillende onderdelen met elkaar vergelijken. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Looptijd in maanden
  • Kilometers per jaar
  • Prijs per maand
  • Leasevorm
  • Bijtelling
  • Brandstof
  • Transmissie

Meer weten over de lease auto? Neem voor meer informatie gerust contact op met de leasemaatschappij. De contactgegevens van de leasemaatschappij staan bij de advertentie vermeld.

Diverse leasevormen

Er zijn zoals gezegd diverse manieren om een auto te leasen. U kunt in de eerste plaats zakelijk en particulier leasen. Least u zakelijk, dan heeft u de keuze tussen financial lease en operational lease. Private lease stond lange tijd synoniem voor particulier leasen, maar de laatste tijd is een tweede privéleaseconstructie in opkomst: shortlease.

Financial lease vergelijken

Op Leasedeals.nl kunt u onder meer diverse aanbiedingen voor financial lease vergelijken. Financial lease is een aparte vorm van lease, omdat het de enige leasevorm is waarbij u na verloop van de leasetermijn eigenaar van de auto wordt. Eigenlijk is financial lease dus een vorm van afbetaling.

Voor veel ondernemers is financial lease een ware uitkomst. U wordt wel eigenaar van de auto, maar hoeft niet meteen het volledige aankoopbedrag over te maken. Zo kunt u gezond blijven groeien en toch beschikken over de nieuwste wagens. Bovendien mag u de auto meteen op de balans zetten en bij uw eigen vermogen optellen. Dit betekent een fiscaal voordeel, doordat u in de meeste gevallen gebruikt kunt maken van rente- en investeringsaftrek en de auto deels kunt afschrijven.

Operational lease vergelijken

Ook voor operational lease vergelijken kunt u op Leasedeals.nl terecht. Operational lease is de populairste vorm van zakelijk autoleasen. Het leunt op hetzelfde principe als private lease, maar is specifiek bedoeld voor zakelijk gebruik. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij zowel economisch als fiscaal eigenaar van de leaseauto. Kosten voor onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn dan ook voor rekening van de leasemaatschappij.

Met operational lease heeft u nauwkeurig inzicht in uw maandelijkse kosten, doordat u een vast maandbedrag betaalt. Bovendien komt de auto niet op de balans terecht, aangezien deze in bezit blijft van de leasemaatschappij. Daardoor houd u ruimte over voor grote aankopen.

Private lease vergelijken

De particuliere lease-geïnteresseerde zal voornamelijk private lease-aanbiedingen willen vergelijken. Dat komt goed uit, want u vindt hier een uiteenlopend private leaseaanbod van diverse grote en minder grote leasemaatschappijen. Zo is er ook voor u een splinternieuwe wagen, zonder dat u al uw spaargeld moet aanboren.

Voor private lease gelden dezelfde voordelen als hierboven beschreven bij operational lease. U betaalt een vast maandbedrag voor het gebruik van de auto, de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en eventueel vervangend vervoer. Alleen de brandstofkosten komen daar nog bij. Private lease is in de regel goedkoper dan een auto kopen met geleend geld.

Shortlease vergelijken

Een variant van private lease is shortlease. Eigenlijk is dit een tussenvorm van een auto huren en een leaseovereenkomst. Shortlease is namelijk mogelijk vanaf dertig dagen en is hierna dagelijks op te zeggen. Dit maakt het ook voor veel zelfstandig ondernemers erg aantrekkelijk, omdat het volledig risicoloos is. Verandert uw situatie, dan kunt u – na de eerste maand – de auto zonder consequenties per direct weer inleveren.

Vanwege het tijdelijke karakter van shortlease krijgt u hierbij meestal een jong gebruikte auto, in plaats van een gloednieuwe. Shortleaseauto’s zijn echter zelden ouder dan twee jaar en worden goed onderhouden. Voor het actuele aanbod kunt u op deze site al onze aanbiedingen op het gebied van shortlease vergelijken.

Lease vergelijken met aanschaf van een auto

Wanneer u een (nieuwe) auto nodig heeft, staat u wellicht voor de keuze om er eentje te kopen of toch voor (private) lease te gaan. Veelal wordt gezegd dat het (vrijwel) altijd voordeliger is om zelf, met eigen geld, een auto te kopen dan er een te leasen. Maar is dit eigenlijk wel zo?

Vaststaat dat dat leasen in ieder geval voordeliger is dan kopen met geleend geld. Maar uw spaargeld spenderen aan een nieuwe wagen kan uiteindelijk ook duurder uitvallen dan een leasecontract. U dient namelijk rekening te houden met het feit dat een nieuwe auto tamelijk snel in waarde vermindert. Velen vergeten daarom bij het berekenen van de maandelijkse kosten van een koopauto de afschrijvingskosten mee te nemen. In het geval van een doorsnee middenklasser is dit toch al gauw €200,-.

Dit is beslist iets om rekening mee te houden. U wordt immers wel eigenaar van de auto – een voordeel ten opzichte van leasen, waarbij u de auto na (bijvoorbeeld) vijf jaar weer moet inleveren – maar na vijf jaar is de wagen misschien nog net de helft waard van het aankoopbedrag van destijds.

Hoe kan ik lease auto’s met elkaar vergelijken?

Wilt u direct de verschillende lease auto’s met elkaar vergelijken? Dat kan eenvoudig online! Bekijk één van de gewenste auto´s op onze website. Klik vervolgens op ‘vergelijk deze auto’. U vindt deze link boven de foto´s van de auto. Doe dit voor alle auto’s die u met elkaar wilt vergelijken. Bij de laatste auto klikt u na ‘vergelijk deze auto’ op de groene button ‘vergelijken’. U ziet nu een overzicht van de geselecteerde lease auto’s en kunt deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo kunt u op uw gemak nagaan welke lease auto het beste bij u past.

Persoonlijk advies

Twijfelt u over welke auto het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op. Dat kan door het contactformulier op onze website in te vullen. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Wij denken graag met u mee en adviseren u over de verschillende leasevormen. Indien gewenst gaan we samen de verschillende lease auto’s met elkaar vergelijken.