Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Actie Athlon Car Lease voorkomt hogere bijtelling voor leaserijders

Een groot aantal (lease)auto´s die op dit moment een 14% of een 20% bijtelling heeft, gaan dat lage, voordelige tarief verliezen. Door de wijziging in de CO2 grenzen wordt de fiscale bijtelling per 1 juli 2012 voor veel populaire leaseauto´s een flink stuk hoger.

Marchel Koops, Commercieel Directeur Athlon Car Lease: “Wij streven altijd naar een win-win situatie in samenwerking met onze klanten. Deze actie past daar naadloos in. Leaserijders kunnen blijvend gebruik maken van een gunstige bijtellingcategorie en werkgevers kunnen tegen aantrekkelijke tarieven de totale CO2 uitstoot van hun wagenpark verder omlaag brengen.

Hoe werkt het?

Om de komende 60 maanden verzekerd te blijven van de lage bijtelling moet de nieuwe leaseauto vóór 1 juli in Nederland op kenteken worden gezet. Dat betekent dat de auto (die een gemiddelde levertijd heeft van zo’n 6 tot 8 weken) uiterlijk op 15 april besteld moet worden. Die auto’s kunnen door leaserijders nu al worden besteld en pas in gebruik worden genomen als hun leasecontract daadwerkelijk afloopt (tussen 1 juli en 15 november).

De berijder kiest zelf het gewenste moment van aflevering. De auto kan tot 15 november worden afgeleverd en het leasecontract (en daarmee het gebruik) gaat pas in op de datum dat de auto daadwerkelijk bij de leaserijder is afgeleverd. De actie kan gecombineerd worden met het voortijdig beëindigen van het huidige leasecontract, als deze afloopt na 15 november.