Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

ALD Automotive introduceert nieuwe vorm van leasen

Leasemaatschappij ALD Automotive introduceert een nieuw, vooruitstrevend leaseconcept: ALD switch. Hiermee heeft de leaserijder de flexibiliteit om gedurende het leasecontract op ieder gewenst moment tijdelijk van vervoersmiddel te wisselen, afhankelijk van de mobiliteitsbehoefte op dat moment.

De filosofie achter ALD switch is het bieden van optimale flexibiliteit. Naast de gewone leaseauto krijgt de leaserijder de beschikking over een ALD switch ‘huurtegoed’ dat naar eigen wens ingevuld kan worden. Denk hierbij aan een stationwagen voor de vakantie, een bestelbus voor grote ladingen of een motorscooter voor een tijdelijke opdracht in de stad.

“Nederlandse bedrijven zoeken steeds meer keuzevrijheid in het mobiliteitspakket dat zij werknemers aanbieden. Enkele bedrijven experimenteren al met een mobiliteitsbudget, maar voor velen is dat nog een stap te ver”, zegt Carel Bal, algemeen directeur van ALD Automotive. “ALD switch is een verruiming van het leasen zoals wij het in de huidige vorm kennen en biedt de leaserijder extra flexibiliteit.”

ALD switch speelt in op de trend van downsizing en vergroening bij leaseauto’s. Uit de jaarcijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) blijkt dat 61% van de nieuw aangeschafte leaseauto’s in 2011 een A-label had, terwijl dit in 2010 nog 39% was. Met ALD switch kan de leaserijder het grootste gedeelte van het jaar een zuinigere en vaak kleinere auto rijden. Op momenten dat het nodig is, is aanvullende mobiliteit beschikbaar. De werkgever profiteert daarbij het hele jaar van lagere brandstofkosten, die gemiddeld 25 tot 30% van de totale autokosten uitmaken.

De werking van ALD switch

Bij ALD switch wordt niet alleen een leaseauto gecalculeerd, maar ook een persoonlijk ALD switch huurtegoed. Het switch maandtarief wordt bepaald op basis van een gekozen voertuigcategorie en het aantal dagen en keren dat men hier per jaar gebruik van wil maken. Na aanvang van het contract kan de leaserijder tot maximaal 4 keer per jaar van voertuig wisselen.