Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

ALD komt leaserijders tegemoet vanwege bijtelling 2012

Leasemaatschappij ALD Automotive komt leaserijders tegemoet die willen profiteren van de huidige lage bijtellingsregels ook al is hun contract voor 1 juli nog niet afgelopen. Zo kunnen klanten van ALD hun auto tot 3 maanden eerder kosteloos vervangen als de nieuw bestelde leaseauto na 1 juli 2012 in een hogere categorie valt. Hiermee kunnen leaserijders nog voor de wijzigingsdatum in hun nieuwe, zuinige auto gaan rijden waarbij ze profiteren van de gunstige bijtelling.

Voor de werkgever is de vervroegde vervanging aantrekkelijk vanwege lagere brandstofkosten en bovenal is het milieu hiermee gebaat, benadrukt de leasemaatschappij.

Bij ALD Automotive komen de laatste tijd veel vragen en verzoeken van klanten binnen rondom het vroegtijdig beëindigen van leasecontracten. Reden hiervoor is de wijziging in de bijtelling die op 1 juli 2012 wordt doorgevoerd. Leaserijders willen voor deze datum een nieuw contract afsluiten zodat de nieuwe, zuinige leaseauto gedurende de komende jaren nog in een gunstige bijtellingscategorie blijft vallen. Vooral de registratiedatum van de nieuwe auto is daarbij voor leaserijders erg belangrijk.

700 modeluitvoeringen

Per 1 juli 2012 veranderen de bijtellingscategorieën (0, 14, 20 of 25 procent) zelf niet, maar de CO2-grenzen voor 14 en 20 procent bijtelling worden aangescherpt. Dit betekent dat op basis van huidige gegevens bijna 700 modeluitvoeringen in een andere categorie zullen vallen. Ongeveer twintig procent daarvan gaat van 14 naar 20 procent en tachtig procent van 20 naar 25 procent.

Leaserijders die aan het einde van dit jaar de keuze voor een nieuwe leaseauto maken, moeten rekening houden met het feit dat de CO2-schijfgrenzen per 1 januari 2013 opnieuw worden aangepast.