Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Athlon bestelt 100 Elektrische Renaults

Athlon Car Lease heeft deze week een overeenkomst getekend met Renault voor de reservering van 100 elektrische auto’s. Daarmee is Athlon Car Lease de eerste internationale, volledig operationele aanbieder van lease-auto’s en mobiliteit die bij Renault elektrische auto’s bestelt, bedoeld ter versterking van het wagenpark van Rabobank, een internationale financiële dienstverlener.

Al in 2009 kondigde Athlon Car Lease een samenwerkingsverband aan met Renault voor het leveren van gezamenlijke oplossingen op het gebied van elektrische auto’s voor hun gezamenlijke klanten. De ondertekening van de reserveringsovereenkomst voor 100 elektrische auto’s is daarmee de eerste stap naar een voortzetting van de strategische samenwerking.

Hans Blink, president van Athlon Car Lease: “Wij zijn er bij Athlon Car Lease sterk van overtuigd dat elektrische auto’s in de toekomst een aanzienlijk deel van de markt voor mobiliteitsoplossingen zullen vertegenwoordigen. De samenwerking met Rabobank, om elektrische auto’s in hun wagenpark op te nemen vormt een belangrijke eerste stap in het onderstrepen van onze positie als belangrijke speler op deze markt.”

Dirk Duijzer, directeur Food & Agri en MVO van Rabobank: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat aan de basis van onze kernactiviteiten, waarbij kredietverlening uiteraard op de eerste plaats komt. De Rabobank Groep zet zich in voor het vergroten van duurzaamheid in de waardeketen. Daarnaast leggen wij grote nadruk op duurzaamheid in onze eigen bedrijfsvoering. Daarom ondersteunen we graag het initiatief van Athlon Car Lease om bij Renault elektrische auto’s te bestellen en zodoende innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit te bevorderen.”

In een reactie op de strategische samenwerking met Renault zegt de heer Blink: “Onze keuze om met Renault samen te werken wordt gemotiveerd door hun concurrerende aanbod en door het vertrouwen dat wij hebben in de wereldwijde strategie van Renault voor elektrische auto’s. De elektrische auto’s van Renault vormen een aanvulling op onze bestaande mobiliteitsoplossingen voor klanten die bezorgd zijn over hun schadelijke invloed op het milieu en die de CO2-uitstoot van hun wagenpark willen verminderen.”

Uwe Hochgeschurtz, Senior Vice President van de divisie Corporate Sales van Renault, voegt hieraan toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat de ‘early adopters’ van de elektrische auto uit wagenparkklanten zullen bestaan, en de wereldwijde strategie van Renault voor elektrische auto’s past uitstekend bij hun behoeften, met een serie van vier concurrerende voertuigen voor elk soort gebruik.
Wij juichen het initiatief van Athlon en Rabobank toe, omdat we geloven dat de eerste bedrijven die onze elektrische auto’s in hun wagenpark integreren ook als eerste de vruchten zullen plukken wat betreft veranderende gebruiken en veranderend beheer, hetgeen uiteindelijk een concurrentievoordeel zal betekenen.”
Renault heeft zeer onlangs de eerste twee productiemodellen van zijn serie elektrische auto’s bekendgemaakt: de Kangoo Express ZE, een lichte bedrijfswagen, en de Fluence ZE, een vierdeurs gezinsauto.

Het aanbod van elektrische auto’s van Renault zal later worden uitgebreid met twee nieuwe modellen die speciaal ontworpen zijn voor elektrische aandrijving:
– Renault Twizy, een wendbare en praktische elektrische auto voor in de stad (2 zitplaatsen – 4 wielen);
– Renault ZOE, een compacte en flexibele hatchback voor dagelijks gebruik.