Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Autolease (leaseauto top 10)

Leaseauto top 10

Welke leaseauto was in 2010 het populairst? Binnenkort zal VNA, de brancheorganisatie voor de Nederlandse autoleasemarkt de cijfers over 2010 publiceren, waaronder uiteraard de top 10 populairste leaseauto. Een ding is al wel duidelijk het totale wagenpark van Nederlandse leasemaatschappijen is opnieuw geslonken. De crisis heeft hard toegeslagen en ijlt nu nog na in de autoleasebranche. Ondernemingen hebben flink gesneden in het lease wagenpark. Ondanks de toename van het aantal leaseverkopen is niet voorkomen dat het totale wagenpark daalde omdat bedrijven hebben besloten aflopende leasecontracten niet te verlengen. Hierdoor is er opnieuw sprake van krimp van het autoleasewagenpark.

Top 10 leaseauto’s 2009

De leaseauto top 10 van 2010 zal er naar verwachting anders uit gaan zien dan 2009. Niet zozeer op het gebied van de verschillende merken, maar vooral op het gebied van leaseauto modellen. De goei van de hybride zal zijn weerslag hebben, maar ook zullen de zuinige modellen een grote sprong hebben kunnen maken in de top 10 autolease lijst. Hieronder treft u de lijst met modellen uit 2009 en daarna volgt een preview op de modellen van 2010.

Model leaseauto Aantal nieuwe leaseregistraties
Volkswagen Golf (Plus) 6.292
Volkswagen Passat 5.497
Honda Civic (Hybrid) 4.779
Toyota Prius 4.430
Ford Focus 3.736
Audi A4 3.254
BMW 3-Serie 2.985
Audi A3 2.955
Ford Mondeo 2.594
Opel Insignia 2.460

Volkswagen blijft de onbetwiste nummer 1 als producent die ook in 2008 de meeste leaseregistraties toonden. Het is te verwachten dat dit jaar de Volkswagen een plaats in de leaseauto top 10 2010 gaat veroveren.
>>Lease aanbiedingen >>Occasionlease >>Shortlease aanbod

Zuinige leaseauto populair

De aantrekkelijke BPM vrije en 14% bijtelling categorie maakt de Alfa Romeo Mito voor de leaserijder een aantrekkelijke auto. Ook is het niet geheel ondenkbaar dat de dat Skoda Suberb of de Fabia een plek gaat krijgen in de top 10 van 2010. Het zou toch ook niet vreemd klinken als de Toyota Aygo dit jaar de top 10 binnendringt en dat er een plek wordt vrijgemaakt voor de Peugeot 107. De autoverkopen van zuinige leaseauto’s doen geloven dat deze auto’s er bij horen, echter is de verkoop niet geheel te vergelijken met de autoleasemarkt waar over het algemeen toch vaak duurdere modellen worden aangeschaft. Wellicht dat de verlaagde bijtelling van 14% en 20% en de BPM en MRB vrijstelling nog wat teweeg gaan brengen in de top 10. Hoe je het went of keert, de zuinige leaseauto wint aan populariteit te meer door de stijgende brandstofprijzen en zal op termijn de leasemarkt een ander gezicht gaan geven waarbij de middenklasse en topklasse ruimte gaan inleveren.

>Lease aanbiedingen
>>Occasionlease
>>Shortlease aanbod