Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Aygo meest waardevast

De Toyota Aygo is de meest waardevaste auto. Na drie jaar heeft het model gemiddeld 71,9% van haar waarde behouden. De Cadillac BLS is na drie jaar nog 42,3% van het initiële aankoopbedrag waard, en staat daarmee bovenaan in de ‘flop 15’. Dat blijkt uit het restwaarde-overzicht van Autotelex op basis van benzine-auto’s.

De introductiedatum speelt bij de totstandkoming van de restwaarde van een model nauwelijks nog een rol, zo blijkt uit de gegevens: klein en zuinig, daar draait het allemaal om. De eerste grote auto’s in deze lijst zijn de Audi Q5 en de BMW X1 en ook voor deze recent geïntroduceerde auto’s geldt dat ze over het algemeen met gunstige milieulabels door het leven gaan.

Het land van herkomst speelt in mindere mate een rol, hoewel het opmerkelijk is dat de helft van de eerst tien plaatsen door Japanners worden ingenomen.

Restwaardeverlies
De lijst modellen met het grootste restwaardeverlies levert weinig verrassingen op. Grote benzineslurpers zijn uit de gratie, al helemaal als ze uit Frankrijk, Engeland of de VS komen. In deze top vijftien komt dan ook geen enkel Duits merk voor en slechts een Zweed en dat is al een oudje.

Bron: Automotive-online.nl