Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Belastingplan 2011: vrijstelling MRB gehandhaafd!

De Tweede Kamer heeft op 18 november ingestemd met het Belastingplan 2011. Belangrijk voor de auto en leasebranche is dat de vrijstelling voor de MRB tot 2013 gehandhaafd blijft voor zuinige leaseauto’s. In 2011 wordt al wel een onderzoek gedaan naar de effecten van verlaagde bijtellingstarieven, BPM en MRB. Nog niet is duidelijk of de verlaagde bijtellingspercentages ook tot 2013 blijven gelden.

De afbouw van de BMP die tegelijkertijd een verhoging van de MRB diende te bewerkstelligen wordt tijdelijk gestopt omdat ook het dossier aangaande de kilometerheffing stil is komen te staan. Nu is de grondslag voor een deel gebaseerd op de CO2-uitstoot. Vanaf 2013 wordt de heffing volledig op de emissie zijn vastgesteld voor personenauto’s. Voor overige voertuigen blijft de cataloguswaarde leidend.

Het versneld afschrijven blijft mogelijk in 2011. Investeringen in nieuwe bestelauto’s en zeer zuinige lease personenauto’s kunnen in het investeringsjaar voor maximaal 50% van de aanschafwaarde worden afgeschreven. De overige 50% kan vervolgens in het volgende jaar worden afgeschreven.

>>Lease aanbieding 14% 
>>Shortlease aanbiedingen 20% bijtelling
>>Occasionlease eb Financial lease aanbod

Lijst MRB  lease auto’s vrijstelling


Vrijstelling MRB voor auto’s in 2011
Benzine lease auto’s Diesel lease auto’s
Toyota Aygo: 52.651
Peugeot 107
Citroën C1
Toyota Prius
Honda Civic Hybrid
Suzuki Alto
Daihatsu Cuore
Fiat 500
Fiat Panda
Nissan Pixo
Honda Insight
Toyota iQ
Smart ForTwo
Toyota Auris Hybrid

Volkswagen Polo Bluemotion
Volkswagen Lupo 3L
Seat Ibiza Ecomotive
Skoda Fabia Greenline
Smart ForTwo cdi
Fiat Punto Evo/Grande Punto 1.3 Multijet
Audi A2