Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Bijna helft van nieuwe leasecontracten heeft 14 procent bijtelling

Hoewel het aantal modellen dat je met 14 procent bijtelling kunt leasen fors is afgenomen per 1 juli is het marktaandeel van auto’s met het lage bijtellingstarief bijna verdubbeld tot 47,6 procent. En dat bijna allemaal dankzij één model.

‘Wij’ Nederlanders betalen liever niet teveel bijtelling. Niet zo vreemd maar de cijfers die dat onderstrepen zijn wel heel erg duidelijk. Vaktijdschrift Fleetmotive analyseerde cijfers van het RDC en kwam tot de conclusie dat het leasemarktaandeel van 14 procent-auto’s vanaf juli is verdubbeld ten opzichte van juli tot en met oktober vorig jaar.

Het aantal modellen dat je met 14 procent bijtelling kunt leasen is per 1 juli kleiner geworden, door de strengere CO2-grenzen. Toch storten leaserijders zich massaal op de overgebleven modellen en dan vooral de Renault Mégane. Het aantal leaseregistraties voor dat model is tussen juli en november met 178 procent toegenomen. De Mégane is goed voor bijna een derde van alle nieuwe 14 procent-leasecontracten.

Ook het aantal auto’s met 0 procent bijtelling is fors toegenomen, al gaat het nog steeds om kleine aantallen, waarvan meer dan de helft op naam van de Opel Ampera komt. Het aantal nieuwe leasecontracten van auto’s waarover 20 of 25 procent betaald moet worden is fors afgenomen (lees: gehalveerd).