Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Bijtelling is hot!

Juli 2012 nadert en het lijkt er op dat de eerste ‘bijtelling slachtoffers’ gaan vallen. Vanaf juli 2012 worden de CO2 uitstootgrenzen voor de verlaagde bijtelling verlaagd en komen bepaalde auto’s niet meer in aanmerking voor 14 of 20 procent bijtelling. Ondanks een succesvol fiscaal stimuleringsbeleid gaat de overheid de riem aantrekken aangezien de belastinginkomsten aanzienlijk zijn gedaald.

Bijtelling.nl

Alhoewel dit reeds maanden bekend was na de goedkeuring door het parlement in december, proberen leasemaatschappijen hier nu pas keihard op in te spelen.  Zo heeft Justlease de site bijtelling.nl gelanceerd waarop je kunt kijken welke auto’s mogelijk naar een hogere bijtellingscategorie gaan en wat de levertijd is van die auto. Met een handige timer wordt duidelijk hoeveel haast je moet maken met bestellen.

Athlon Carlease

Athlon Carlease biedt aan om auto’s vervroegd op kenteken te zetten zodat ze nog kunnen profiteren van de verlaagde bijtelling. Deze actie heeft inmiddels al tot kamervragen geleid.  Waarschijnlijk is hier niets tegen te doen, maar kamerleden blijken hier kritisch over te zijn.

ALD Automotive

Vandaag reageerde ook ALD Automotove op de bijtelling hype door de mogelijkheid te bieden de leaseauto  eerder in te ruilen en nog tijdig een nieuwe auto te bestellen.  Ook dat blijkt een goede blik op de aankomende bijtelling wijziging, maar zal ALD Automotive mogelijk nog opschepen met veel niet te herplaatsen occasions.

Snel bestellen of..

Duidelijk is dat er veel gaande is rond de bijtelling, maar van alle populaire leaseauto’s worden er vanaf juli pas een beperkt aantal auto’s geraakt.  In 2013 begint de ‘bijtelling slachtpartij’ pas echt, dus als je je auto eerder kan inleveren… De oplossing ligt uiteindelijk bij de autofabrikanten die de zakelijk markt bedienen. Zij die actief zijn op de Nederlandse markt zullen aan de bak moeten om zakelijke auto’s nog schoner en zuiniger te maken.  Zo niet dan komt hun markt zeker onder druk te staan.