Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Eerste Elektrische Mitsubishi besteld

De eerste Nederlandse leaseorder voor de Mitsubishi i MiEV is voor Business Lease. De compacte Mitsubishi is een van de eerste volledig elektrische auto’s van een volumemerk. De groene primeur past goed binnen het Blue Care-programma van Business Lease, dat kostenbesparend en duurzaam leasen stimuleert.

De Mitsubishi i MiEV is aangeschaft door Ewic, een organisatie die onder meer het beheer van duurzame aandelenfondsen voor zijn rekening neemt, maar ook financiële diensten levert aan bedrijven die zich focussen op duurzaam ondernemen.

Ewic bestelde in samenwerking met Drive-Remotion de Mitsubishi i MiEV bij Business Lease. Drive-Remotion is een gebruikersplatform op het gebied van elektrisch vervoer. Het geeft consumenten toegang tot producten en diensten gericht op duurzame mobiliteit. Drive-Remotion zorgt voor elektrisch aangedreven auto’s, maar bijvoorbeeld ook voor een laadpaal thuis en op kantoor, en voor de afrekening van de verbruikte elektriciteit. Business Lease werkt in het kader van zijn Blue Care-programma intensief samen met Drive-Remotion.

Business Lease zet de Mitsubishi i MiEV in op basis van full operational lease. Hierbij neemt Business Lease behalve het financieren van de auto ook het beheer (onderhoud, reparatie et cetera) ervan uit handen. Business Lease verwacht de Mitsubishi i MiEV in november 2010 te leveren.

De Mitsubishi i MiEV biedt plaats aan vier inzittenden en hun bagage en is dus uitermate praktisch. Het opladen van de accu aan een huisstopcontact neemt zo’n zeven uur in beslag, een snellader (in ontwikkeling) klaart de klus in slechts dertig minuten (80 procent opgeladen). Na het opladen van de lithium-ion-accu is de i MiEV in staat een afstand van 160 kilometer af te leggen.

Tweeledig doel

Blue Care is een onderdeel van Business Lease dat een tweeledig doel heeft: een lagere CO2-uitstoot en lagere autokosten. Het voordeel loopt op door onder meer de keuze voor auto’s met een groen milieulabel, het stimuleren van energiezuiniger rijgedrag en het opstellen van een duurzame autoregeling. De Mitsubishi stoot, in combinatie met groen stroom, géén CO2-uit en sluit daarom uitstekend aan op het Blue Care programma.

Bron: Businesslease