Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Geen verhoging autobelastingen 2011

Volgens Minister van Financiën De Jager worden de autobelastingen niet verhoogd. Hij gaat de lagere opbrengsten die het gevolg zijn van de groeiende verkoop van bpm- en mrb-vrije auto’s niet compenseren. Dat meldt Autoweek.

Dat het succes van zuinige auto’s de overheid veel meer geld kost dan begroot, is voor De Jager geen reden snel een eind te maken aan de bestaande regels. Hiermee komt een einde aan de eerder dit jaar gerezen twijfel.

“Het is een verschuiving binnen de totale belastingopbrengst. Als je puur naar de autobelastingen kijkt is er sprake van een daling, als je naar het volledige plaatje kijkt is het te overzien”, aldus De Jager, die eveneens stelt dat goed gedrag beloond mag worden.

De Jager stelt dat het kabinet wel na verloop van tijd de CO2-grenzen gaat aanpassen, maar dat is omdat de technische ontwikkeling van de auto’s niet stilstaat. “Omdat anders op een gegeven moment het hele wagenpark binnen de voordeelregelingen valt en dat is natuurlijk niet de bedoeling”, aldus De Jager tegen Autoweek.

Bron:autoweek