Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Geruchten verkoop ING Carlease

ING wil ING Car Lease verkopen

Het FD schrijft vandaag dat ING mogelijk de leasetak wil verkopen en dat de onderhandelingen met verschillende partijen reeds in gang zijn gezet. Dit zou passen binnen de strategie van ING om terug naar de basis te gaan en zich volledig op het bankieren te richten. Zo besloot ING eerder ook de verzekeringstak volledig los te gaan koppelen van de bank. Woordvoerders gaan niet in op de geruchten die over de verkoop zijn ontstaan..

Meerdere grotere leasemaatschappijen zouden in gesprek zijn met ING over de overname van de autolease tak.
Het FD noemt een bedrag van 4 miljard euro dat gemoeid is met de verkoop. ING zou door de verkoop meer kapitaal kunnen vrijmaken voor onder meer de resterende schuld die ING nog heeft bij de Nederlandse overheid (5 miljard euro). Tevens zou een reden van de verkoop zijn dat de autolease activiteiten te conjunctuur gevoelig zijn.

ING Carlease behoort tot de top 5 Nederlandse leasemaatschappijen van Nederland met meer dan 35.000 voertuigen. Tevens valt de internet leasemaatschappij Toplease onder de activiteiten van ING Car Lease. Er zullen slechts een beperkt aantal leasemaatschappijen in staat zijn om de een bedrag van 4 miljard euro te financieren voor de overname.