Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Grote groei kleine en zuinige auto’s

Kleine leaseauto’s (14% en 20% bijtelling) populair

In de eerste 4 maanden van 2010 is er een grote groei te bespeuren onder het ‘kleine’ A-segment die groeide met 55% en nu de grootste klasse is geworden.
Dit is door Consultantsbureau Aumacon becijferd. In Nederland zijn de eerste vier maanden van dit jaar veel meer kleintjes verkocht dan vorig jaar. Ten opzichte van de periode januari tot en met april vorig jaar bedraagt de groei 55 procent.
Toen werden er 22.001 auto’s verkocht die vallen in het A-segment, dit jaar zijn het er maar liefst 34.229. De Toyota Aygo is nog altijd de populairste.
Ook Het B-segment groeide met maar liefst 22,4 procent in de eerste vier maanden, het C-segment had een minimale groei van slechts 4,4 procent.De middenklasse levert flink in. De aankoop van de D-klasse daalde met 16, 2 procent.
De cijfers zijn tekenend en ook terug te zien in de groei van de kleine en zuinige leaseauto. De auto’s met 14% en 20% bijtelling zijn evident in opmars. Autofabrikantn worden ook nadrukkelijk gestimuleerd door het overheidsbeleid. Leasedeals.nl verwacht dat de groei zo doorzet. De categorie 14% en 20% bijtelling, met andere woorden auto’s met een CO2 uitstoot minder dan 116 gram CO2 uitstoot voor benzinemotoren en 140 gram CO2 uitstoot per kilometer voor dieselmotoren, zal de maat gaan worden voor het wagenpark.