Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Hoogste prijs brandstof ooit

Brandstofprijs bereikt recordhoogte

De benzineprijs bereikt een recordhoogte van 1,697 euro voor een liter. De komende dagen zal het alleen nog maar stijgen. “Ik moet naar mijn werk dus ik moet wel tanken”.

Een liter euro ongelood kost vrijdag aan de pomp gemiddeld 1,697 euro. De prijs van een liter benzine is nog nooit zo hoog geweest. meer dan ooit,Het oude  record komt uit juni 2008, toen voor een liter ongelood 1,692 euro betaald moest worden. De prijs nu zit daar een halve cent boven.

Sinds het begin van de onrust in de Arabische wereld zijn de olieprijs en de daaraan gekoppelde brandstofprijzen bezig aan een opmars. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, kan de benzineprijs verder stijgen tot 1,80 euro of 1,90 euro, denkt Paul van Selms van United Consumers. „Theoretisch is dat mogelijk als de olieprijs weer richting de 140 dollar per vat gaat.”
De prijs van een vat ruwe Amerikaanse dollar noteerde donderdag net als recent al een paar keer eerder het geval was, boven de 100 dollar. Oliemaatschappijen bepalen aan de hand van die prijs de consumentenprijzen die zij aan de pomp berekenen.
Toen de benzineprijs in 2008 een recordhoogte bereikte, noteerde de olieprijs zo rond de 140 dollar per vat. Dat kwam destijds door een combinatie van factoren, zoals onzekerheid over de oliereserves, een goed draaiende economie maar vooral door speculatie. Destijds bereikte de benzineprijs pas een record bij een veel hogere stand van de olieprijs. Nu is het meer met elkaar in lijn.
Dat komt volgens Van Selms omdat ondanks alle pogingen het tij te keren de vraag naar olie en brandstof wereldwijd nog steeds toeneemt. „De benzineprijs zal dan ook al enige tijd op het hogere niveau blijven.”

Bron: telegraaf

>>Lease aanbiedingen
>>Occasionlease
>>Shortlease aanbod