Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Lease wagenpark groeit sterk

Autolease maatschappijen hebben afgelopen maand veel nieuwe auto’s aan het wagenpark toegevoegd. In november 2010 kwamen er 8.303 auto’s bij. In vergelijking met november vorig jaar is dat een groei van 82 procent. Dezelfde maand vorig jaar waren het er immers nog maar 4.825.
Sinds april dit jaar is er weer groei van het wagenpark geconstateerd. In het eerste kwartaal was er sprake van een daling van 19 procent ten opzichte van het jaar ervoor. in het daaropvolgende kwartaal was er een kleine plus van 5 procent, maar nu zet de groei echt door.

Wederom zijn Volkswagen en Renault de meest geregistreerde merken, de Polo (vooral door de bluemotion) is het populairst onder leaserijders met 4.753 stuks. De Golf hatchback volgt met 3.766 registraties, van de Renault Mégane is de Estate erg populair bij leaserijders. Daarvan zijn er door de leasbedrijven 3.562 aangemeld.

Skoda en Hyundai maken tevens een sterke groei door. Bij Skoda is in het aanbod in de breedte populair, dus niet alleen de Fabia en de Superb, maar ook de Octavia doet het goed. Hyundai is succesvol in de leasemarkt ddoor de i10 en de iX35. Ook zijn de Kia Cee’d Sporty wagon en de Sorento populair.