Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Leaseafleveringen juni: +88%

Zoals verwacht hebben veel leaserijders en -maatschappijen de gelegenheid te baat genomen om zich in juni nog even te verzekeren van jarenlang fiscaal voordeel. In juni verlieten liefst 20.820 nieuwe leaseauto’s de showrooms tegenover 11.085 stuks in juni 2011, een toename van 87,8 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON. 

Daarmee overstijgt juni zelfs het januariaantal; januari is immers traditioneel dé leasetopmaand vanwege het dan ingaande nieuwe (bouw)jaar. Na zes maanden staat de leasemarkt hiermee op een stevige winst. De gezamenlijke autodealers zetten dit jaar al 81.274 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven, tegenover 68.489 stuks in de periode januari tot en met juni van 2011, een stijging van 18,7 procent.

Verdampen

Toch verwacht marktanalist AUMACON dat deze winst de komende maanden ook weer snel zal verdampen. Voor het gehele jaar wordt een totaal verwacht van 125 duizend leaseauto’s; nog maar 1,7 procent meer dan de 122.858 stuks van 2011. Marktleider Volkswagen blijft stevig inleveren dit jaar, het merk staat nu op een marktaandeel van 16,2 procent waar het vorig jaar – na zes maanden – nog 19,4 procent in handen had. De overige Pon-merken presteren wisselend; Audi doet dit jaar 42 procent méér ‘in de lease’, terwijl Seat zo’n 32 procent verliest. Skoda zit met een toename van 11 procent wat onder het marktgemiddelde.

Megane estate

Opvallende klimmer is dit jaar Renault. Het merk heeft in de eerste zes maanden met name goed gescoord met de Megane estate, wat geleid heeft tot een volumetoename van bijna 90 procent en een tweede plek in het leaseklassement. Ook Ford (+118%) is aan een fikse opmars bezig, al leidt die voorlopig nog maar tot een zesde plaats. Andere snelle klimmers zijn Kia (+118%/15de plek) en Lexus (+257%/16de plek). Meest populaire leaseauto in juni was wederom de Renault Megane estate. Volkswagen is met drie modellen vertegenwoordigd in de top-15, importgroep Pon met totaal zes modellen. Op vier uitzonderingen na zijn alle modellen in de top-15 van Duitse makelij.

Bron: Aumacon