Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Leaseofferte vergelijken

Leaseoffertes vergelijken is vrij complex. De prijs van leasetermijnen is slechts een onderdeel van het leasecontract en hoeft niet alles bepalend te zijn. De bijkomende kosten en kilometerafrekeningen dienen ook te worden meegenomen bij uw keuze, maar ook afschrijving van de gekozen leaseauto en brandstofverbruik zijn belangrijk. Hieronder gaan we in op de belangrijkste aspecten van leasecontracten. Dit zijn de objectief te bepalen prijscomponenten, maar uiteraard is de beste keuze voor een leasecontract ook afhankelijk van het bedrijf. Leasen direct gebaseerd op de prijs per maand kan nadelig uitpakken als u niet eerst een blik werpt op alle bepalende factoren van deze leaseprijs.

Wat kunt u in de leaseprijs zelf vergelijken?

Leaseoffertes kunt u vergelijken op bepaalde standaard prijselementen. Met 2 of meerdere offertes in de hand kunt u de lease direct vergelijken en daarbij kunt u het beste de volgende aspecten naast elkaar leggen:
1. de geoffreerde leaseauto
2. de gehanteerde catalogusprijs
3. het jaarkilometrage
4. de looptijd.
5. Vraag ook naar het hercalculatiepercentage
6. Controleer hierna of de volgende prijscomponenten in de leaseprijs zijn opgenomen:
– Afschrijving
– Rente
– Houderschapsbelasting
– WA- en cascoverzekering
– Rechtshulp
– Hulpverlening
– Reparatie
– Onderhoud
– Banden
– Vervangend vervoer !
– Brandstofpas

Keuze  merk en model van de leaseauto en dan..

U begint uw exercitie met de keuze van de leaseauto het model en denkt waarschijnlijk ook al na over het bijtellingspercentage dat u over de leaseauto moet rekenen. Vervolgens moet u een keuze maken over de gewenste looptijd. Immers hoe langer de looptijd van het leasecontract des te voordeliger zijn de leasetermijnen.

Meer of minder kilometers

Misschien nog wel belangrijker is een inschatting maken van de verwachte kilometers die u op jaarbasis gaat rijden. U krijgt immers een bedrag in rekening gebracht voor minder en of meerkilometers. Deze prijzen kunnen sterk uiteenlopen per leasemaatschappij en kunnen de leaseprijs sterk beïnvloeden.

Eigen risico en winterbanden

De winter is in 2010 vroeg begonnen en dat weten bandenproducenten inmiddels als geen ander.  De prijzen rijzen de pan uit en als u dit niet in het contract hebt laten opnemen, maar toch die veiligheid in de winter wil, dan loopt dat al snel op van € 600 tot € 1000. In Nederland is het gebruik ervan nog niet verplicht, maar in de huidige omstandigheden zit een ongelukje in een klein hoekje. Met andere woorden als het bij klein blijft dan komt het eigen risico om de hoek  kijken. Want ook daar kan de prijs per leasemaatschappij sterk verschillen. Gebruikelijk is afkoop, € 300 of € 500 eigen risico. Tevens is er verschil wat er wel en wat er niet onder het eigen risico valt. Afhankelijk van u rijstijl of schadeverleden zijn dit aspecten om rekening mee te houden bij de vergelijking van de leaseoffertes.

Netto operational of full operational lease

Kiest u voor gemak en besteedt u het gehele beheer uit of wilt u toch ook zelf meer grip houden op de kosten voor onderhoud en verzekeringen etc? Directe lease overwegingen met prijsbepalende factoren voor uw leasekeuze.

Hebt u te maken met een aanzienlijk wagenpark realiseert u zich dan dat het altijd mogelijk is om te onderhandelen over de prijzen van de autoverzekeringen met verzekeringsmaatschappijen en dat u bij de locale dealer ook onderhoudsafspraken kunt maken voor uw (bij  voorkeur uniforme merkgebonden) wagenpark. Onderhoud en verzekeringen elders inkopen is bij wat grotere wagenparken zeker geen slecht alternatief. Een andere mogelijkheid is om dit te onderhandelen met de leasemaatschappij. Een splitsing van de prijsopbouw is dan noodzakelijk om na te gaan waar onderhandeling over mogelijk is.