Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

LeasePlan: ook leaserijder mijdt dure tankstations

Leaserijders zijn de afgelopen drie jaar kostenbewuster geworden, stelt LeasePlan. Ze tanken niet meer automatisch of uit gemakzucht bij een tankstation langs de snelweg. Het aantal (zakelijke) tankbeurten bij onbemande pompen steeg met 33 %, blijkt uit analyse van de leasemaatschappij.

Vanwege de hoge brandstofprijzen en de grote verschillen in de literprijs tussen tankstations op een A-locatie langs de snelweg en onbemande vestigingen, is het tankgedrag onder zakelijke automobilisten in drie jaar tijd flink veranderd. Dat blijkt uit de analyse van LeasePlan onder hun ruim 120.000 leaserijders.

Zo steeg het aantal tankbeurten bij een onbemand station dat niet aan de snelweg ligt met 33%. Dat ging deels ten koste van tankstations langs de snelweg (-12%). Maar zakelijke automobilisten blijven (net als het vorige onderzoek in 2010) de voorkeur hebben voor bemande tankstations (67%), die niet aan de snelweg liggen. Het aantal leaserijders dat tankt bij bemande snelwegstations liep met 6% terug naar 21%.

De verandering in het tankgedrag komt onder meer doordat werkgevers hun zakelijke rijders stimuleren om goedkoper te gaan tanken. Al eerder berichtte LeasePlan Nederland dat het consequent kiezen voor een goedkoper tankstation per tankbeurt een kostenbesparing kan opleveren van 7 tot 8 euro. Op jaarbasis kan dit bedrijven tot tienduizenden euro’s schelen.