Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Minister wil innovatie elektrische auto bevorderen

AMSTERDAM – Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) daagt de industrie uit om te komen met nieuwe verbeteringen aan de elektrische auto.
Er is 3,5 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die komen met projecten om de batterijen te verbeteren of om de voertuigen veiliger te maken. De bewindsvrouw zei dit donderdag in Amsterdam bij de opening van een Europees hoofdkantoor van CT&T , een Koreaanse onderneming die elektrische auto’s en bussen maakt.
CT&T is van plan om volgend jaar alleen al voor de Europese markt 20.000 elektrische voertuigen te maken. In 2013 moeten dat er drie keer zo veel zijn. De prijs van een elektrische Koreaanse personenauto zou moeten uitkomen op zo’n 15.000 euro.
De gemeente Amsterdam stimuleert elektrisch rijden in de stad niet alleen met oplaadpunten, maar ook met aankoopsubsidie en gratis parkeren. De rijksoverheid heft geen wegenbelasting op elektrische auto’s.
Inmiddels zijn er zo’n honderd Zuid-Koreaanse bedrijven in Nederland. Veel van deze buitenlandse bedrijven schakelen Nederlandse bedrijven in voor hun logistiek. De komst van de Koreaanse bedrijven levert niet alleen extra banen op, maar vergroot ook het vermogen van het bedrijfsleven om zich te vernieuwen, aldus de minister.
Van der Hoeven claimde in haar toespraak dat de elektrische auto een Nederlandse uitvinding is. De Groningse professor Sibrandus Stratingh, die volop experimenteerde met voertuigen, bouwde in 1835 een wagentje, dat beschouwd wordt als de voorloper van de elektrische auto.
ANP
commentaar LeaseDeals
Ook voor de leasemarkt wordt elektrisch rijden een product dat vele (vooral fiscale) voordelen kent, mits er voldoende kilometers kunnen worden afgelegd met een geladen accu en dat er voldoende oplaadpunten worden geplaatst.  De komst CT&T is goed voor de ontwikkeling van elektrische (lease)auto’s en zal de marktontwikkelingen mogelijk gaan versnellen. Het prijscomponent van de brandstof en de service er omheen zal ook innovatie vragen van leasemaatschappijen. Dit prijscomponent van de leaseprijs voor bedrijven zal er in de toekomst in ieder geval heel anders uitzien.