Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Multilease neemt Go Lease over

Markeur Holding, moedermaatschappij van Multilease, neemt op 1 januari 2011 leasemaatschappij Go Lease over. De partijen hebben hierover gisteren een overeenkomst getekend.

Go Lease zal voorlopig onder hetzelfde label blijven opereren en blijft gevestigd in Houten. De twee eigenaar-directeuren van Go Lease, Joost van Rooijen en Ivo Burger, treden na de overdracht terug. Van de overige tien medewerkers gaan er acht mee naar Markeur.

De leiding van Go Lease wordt ondergebracht bij Multilease. Dat staat onder leiding van Martin den Heijer.

Noodzakelijk
Met de overname Go Lease (ruim 1.200 contracten) groeit de leaseportefeuille van Multilease naar ruim 11.000 contracten. Deze groei is volgens ceo John Kruijssen van Markeur noodzakelijk om de positie van het bedrijf als grote bankonafhankelijke leasemaatschappij te versterken. “In onze strategische visie hebben we aangegeven te willen groeien. Dat doen we door organische groei, maar ook door verantwoorde acquisities.”

Go Lease kenmerkt zich volgens Kruijssen door een open, heldere en soms ook tegendraadse wijze van opereren. “Het is een goed geleid en gezond bedrijf, dat zowel geografisch als wat betreft klantengroep, prima bij ons past.” Beide bedrijven hebben een sterke focus op de bouw en financiële dienstverlening.

Continuïteit
Ook directeur Joost van Rooijen van Go Lease is tevreden. Nadat hij het bedrijf dertien jaar geleden samen met Ivo Burger oprichtte, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Eigenlijk wilden we zelf een bedrijf overnemen om te groeien. Maar ik ben blij dat we nu overgenomen zijn door een sterke partij die de continuïteit van Go Lease kan waarborgen.” Van Rooijen weet nog niet wat hij straks gaat doen. “We gaan de zaken nu afronden en dan op zoek naar iets nieuws.”