Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Nederlandse leaserijders kiezen massaal voor 20% bijtelling

De afgelopen twee weken zijn ruim 1900 calculaties op Bijtelling.nl gedaan. Deze geven een goed beeld hoe leaserijders zich voorbereiden op de wijzigingen in de bijtellingregels op 1 juli a.s.

Middenklasse auto meest gewild

Opvallend is dat mensen die hun bijtelling berekenen voor het overgrote deel gaan voor een leaseauto met een cataloguswaarde van gemiddeld Euro 30.386. Of het nu iemand uit de 33%, de 42% of de 52% inkomensschaal is. Ook komt duidelijk naar voren dat men massaal kiest voor de 20% bijtellingcategorie. De 25% en 14% bijtellingcategorieën blijven achter met 28% en 22% procent van de berekeningen op bijtelling.nl.

Volkswagen meest populair

Bijna een vijfde van de bezoekers wil een Volkswagen. Van dit merk zijn de Polo en de Golf het populairst. Renault staat op plaats twee met 13%. Daarna volgt Peugeot met 10% en 7% van de berekenaars wil een Opel.

Over bijtelling.nl Bijtelling.nl

is een initiatief van Justlease.nl. De website laat de leaserijder gemakkelijk berekenen wat de gewenste leaseauto aan bijtelling gaat kosten. Vóór en na de doorvoering van de verhoging van de CO2-norm op 1 juli 2012. Ook wordt een overzicht gegeven van de modellen die snel moeten worden besteld om nog te kunnen profiteren van een gunstigere bijtellingklasse.