Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Nissan Leaf komt in 2011 in de lease

Leaseplan gaat de volledig elektrische Nissan Leaf aanbieden voor 670 euro per maand. De leasemaatschappij heeft met fabrikant Renault-Nissan een overeenkomst gesloten over de levering van 50 Leafs voor Nederland, begin 2011.
Het genoemde bedrag is het vanaf-leasetarief op basis van full operational lease, exclusief energiekosten en op basis van 48 maanden en 15 duizend kilometer per jaar. Leaseplan is op dit moment in onderhandeling met energieleveranciers om de leaseauto aan te kunnen bieden in een totaalpakket, inclusief een oplaadvoorziening voor de leaseauto bij huis of werk.
Vergelijkbaar
“We proberen de auto aan te bieden tegen ongeveer dezelfde totale kosten als een vergelijkbare conventionele auto (C-segment, Golf, Astra – red.)”, zegt marketingdirecteur Erik Staat. “De energiekosten bedragen naar schatting 0,015 euro per kilometer, dus aanzienlijk lager dan bij de benzine- of dieselauto’s. Bovendien betaalt de berijder geen bijtelling.”
Restwaarde-risico
Over de restwaarde die Leaseplan voor de Leaf hanteert doet Staat geen mededeling. Vanwege de onbekendheid met elektrische auto’s en met name de levensduur van de accu’s, kleven er volgens restwaarde-experts flinke risico’s aan de inzet van EV’s. Staat wuift die waarschuwing echter weg. “Als je voorop wilt lopen, moet je risico nemen. Bovendien is financieel risico dragen voor je klanten de hele essentie van leasing.”
Bereikbaar
Ook de beperkte actieradius is volgen Leaseplan geen belemmering voor een succesvolle introductie. “De gemiddelde leaserijder rijdt dagelijks minder dan 100 kilometer woon-werk verkeer”, aldus directievoorzitter Berno Kleinherenbrink van Leaseplan Nederland. “De actieradius van de Nissan Leaf sluit hier prima op aan en dat maakt hem zeer geschikt voor bewuste leaserijders. De vraag overstijgt op dit moment het aanbod van ‘bereikbare’ elektrische leaseauto’s, dus ik ben blij dat wij de hand hebben kunnen leggen op zo’n groot aantal.”
De Leaf gaat in Nederland 32.839 euro kosten
Bron: Automotive