Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Rittenregistratie bestelauto’s blijft

Geen afschaffing rittenregistratie bestelauto!

Staatssecretaris van Financien Frans Weekers houdt vast aan de rittenregistratie voor bestelauto’s. Vervoerdersorganisatie EVO wil af van die verplichting en had voorgesteld om chauffeurs van bestelauto’s via een afkoopregeling te verlossen van de rittenregistratie. Weekers voelt daar niets voor, zo meldt De Telegraaf.

De staatssecretaris laat in een brief aan EVO weten dat hij vasthoudt aan de regeling, die chauffeurs van bestelauto’s verplicht om al hun ritten voor eigen gebruik te noteren als bewijs voor de Belastingdienst dat zij niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijden. EVO wilde met een afkoopregeling van enkele honderden euro’s per jaar van de registratie af, maar volgens Weekers zou dat betekenen dat het dan bijna gratis is om in een bestelauto te rijden zonder verdere verplichtingen.

Volgens Weekers zou een berijder van een bestelauto dan fors gunstiger wordt behandeld dan een berijder van een personenauto. ‘Er is geen argument voor deze gunstigere behandeling omdat in beide gevallen sprake is van een te belasten voordeel uit een dienstbetrekking,’ aldus Weekers in De Telegraaf.

>>Lease aanbiedingen
>>Shortlease aanbiedingen
>>Occasionlease aanbod