Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Shortlease

Leasecontracten vanaf 1 maand tot 12 maanden

Shortlease is zeer geschikt voor werknemers met tijdelijke contracten of voor zzp’ers met korte opdrachten die een zakelijke auto nodig hebben. Het biedt meer flexibiteit, maar shortlease tarieven zijn in vergelijking met leasecontracten met langere looptijd vrij hoog. Shortlease tarieven zijn meestal wel lager dan tarieven voor autohuur. Het kan voor korte periodes ook interessant zijn om een reeds lopend lease contract over te nemen. Dit zijn de zogenaamde occasion lease auto’s. Vanaf 1 maand is shortlease mogelijk en vaak is het daarna per dag opzegbaar. Men spreekt nog van shortlease tot 12 maanden. Na 12 maanden worden leasecontracten veelal beschouwd als langlopende leasecontracten. Volgens de jaarcijfers van VNA-lease hebben de langlopende leasecontracten een gemiddelde looptijd van ongeveer 41 maanden.

Shortlease hoofdzakelijk operational lease

Bij shortlease gaat het voornamelijk om operational lease. Full operational lease is gebruikelijk binnnen shortlease.  Financial lease is niet zinvol omdat dan het economisch eigendom al bij de lessee komt te liggen. Shortlease wordt veelal gebruikt voor het ontzorgen en het gemak dat de lessee heeft van de full operational lease.

Het grote voordeel van Shortlease is de flexibiliteit. De contracten zijn veelal, na een maand, binnen een dag opzegbaar. Door zzp’ers, startende ondernemers en werknemers met tijdelijke contracten zoals uitzendkrachten wordt deze vorm van lease het meest gebruikt. Voor zover de auto zowel zakelijk als privé wordt gebruikt is men ook onderworpen aan de bijtellingsregels, dus 14% en 20% zijn ook in het shortlease segment populair.

Overzicht shortlease

LeaseDeals biedt sinds begin 2011 ook het overzicht van shortlease aanbiedingen. Een shortlease overzicht van diverse shortlease acties biedt de bezoeker meer keuze en u kan makkelijker de shortlease maatschappij vinden bij u in de buurt.