Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Starters vinden leaseauto belangrijk

Onlangs heeft de Hay Groep een onderzoek gedaan naar starters op de arbeidsmarkt. Bij dit onderzoek is onder meer gekeken naar de arbeidsvoorwaarden voor starters. Door het grote aantal babyboomers dat binnenkort met pensioen zal gaan zal de krapte op de arbeidsmarkt groter worden en zullen bedrijven er hard aan moeten trekken om talent aan te trekken en ook binnen te houden.

Niet geheel verrassend blijkt uit het onderzoek dat het overgrote deel van de starters behoefte heeft aan veel afwisseling en over het algemeen niet te lang bij eenzelfde werkgever wil blijven. Langer dan drie jaar bij eenzelfde werkgever in dienst zijn is eerder uitzondering dan regel. Zonde voor ondernemingen want na drie jaar beginnen starters op volle toeren te renderen. Organisaties die voldoende afwisseling binnen de functie kunnen bieden en goede carrière kansen in het vooruitzicht stellen zijn dus spekkoper.

Lease auto belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde

Sinds 2009 wordt er minder vaak een lease auto aangeboden aan een starter. Bedrijven letten sinds de crisis meer op de kosten en snijden derhalve ook in het mobiliteitsbudget. De lease auto blijft echter een erg belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor starters. De leaseauto staat op een vierde plek na pensioen, reiskostenvergoeding en variabele beloning. Afstuderende studenten direct een comfortabele vorm van mobiliteit bieden is dus een manier om starters te trekken.

Biedt u een leaseauto aan aan starters, dan doet u er goed aan leasecontracten af te sluiten voor een kortere duur gezien de verwachte ontwikkeling dat starters/ werknemers minder lang bij eenzelfde werkgever blijven. Standaard een leasecontract afnemen van 48 of 60 maanden terwijl de werknemer waarschijnlijk niet langer dan 3 jaar voor u werkt leidt uiteindelijk mogelijk nog tot hoge afkoopkosten van het leasecontract. Occasionlease, het leasen van reeds gebruikte leaseauto’s en shortlease zijn goede alternatieven om starters toch te voorzien van de gekoesterde arbeidsvoorwaarde en biedt u meer flexibilteit bij een vroegtijdig vertrek.