Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Tesla Motors en Athlon Car Lease kondigen eerste leaseprogramma aan

In juli vorig jaar gaven de twee bedrijven de eerste aanzet tot een Europees leaseprogramma voor de modellen Tesla Roadster en Roadster Sport. Het Roadster-leaseprogramma is beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België en Nederland.

Het huidige leaseprogramma voor Model S betekent een uitbreiding van deze samenwerking naar een aantal andere landen, waaronder Zweden, Portugal en Polen. Beide bedrijven zetten zich actief in voor het verbeteren van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s. “Wij zijn zeer enthousiast over de lancering van deze Model S-leaseovereenkomst met een bedrijf dat net als wij een passie heeft voor innovatieve, energie-efficiënte voertuigen die ook nog ongelooflijk leuk zijn om in te rijden”, zegt George Blankenship, vice-president voor Sales & Ownership Experience bij Tesla. “Athlon Car Lease is een waardevolle partner die een grote bijdrage levert aan onze inspanningen om klanten in heel Europa de voordelen van elektrisch rijden te laten zien.

Wij kijken er bijzonder naar uit om onze samenwerking met Tesla voort te zetten en het aanbod van elektrische voertuigen (EV’s) aan onze klanten te vergroten via ons ‘one-stop-shop’ beleid voor elektrische voertuigen”, bevestigt Hans Blink, president van Athlon Car Lease. “Voor ons als toonaangevende aanbieder van mobiliteitsoplossingen zitten duurzaamheid en innovatie in ons bloed en vormen zij de kern van al onze bedrijfsactiviteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat voor het bevorderen van het gebruik van elektrische voertuigen in de markt het essentieel is om EV-oplossingen dichterbij de klant te brengen. We zijn er dan ook trots op om – opnieuw – voorop te lopen bij het bevorderen van een omslag in onze bedrijfstak.

Dit wordt bevestigd door Richard Sikkel, senior vice-president voor Commerce bij Athlon Car Lease International Onze samenwerking met Tesla is zeer goed ontvangen in de markt. Bijna 50% van onze initiële order is al gereserveerd door verschillende bestaande klanten van Athlon – een duidelijk voorbeeld van de toenemende behoefte aan elektrische voertuigen in de branche. Model S is de eerste hoogwaardige elektrische sedan ter wereld. De personenwagen biedt zitplaats aan vijf volwassenen en twee kinderen. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor en een versnellingsbak beschikt de auto aan de binnenkant over maximale bagageruimte, met onder meer een tweede kofferbak onder de motorkap. Het opvallendste aan het interieur is wel een 17″ touchscreen met draadloze internetverbinding met de mogelijkheid om online radio te luisteren, te surfen en te navigeren. Model S wordt geleverd met drie opties voor de accu: 40 kWh, 60 kWh of 85 kWh. De accu kan gewoon via het stopcontact bijgeladen worden en heeft een snelle oplaadmogelijkheid van 45 minuten.

Model S is uitgerust met een door Tesla ontwikkelde geavanceerde elektrische aandrijving, die direct het gewenste vermogen levert en zorgt voor een vloeiende acceleratie van 0 tot 60 km/u in minder dan zes seconden. De aluminium behuizing is ontworpen voor een optimaal stuurgemak, optimale veiligheid en efficiëntie. Model S beschikt over de beste aerodynamica en een accu met de grootste energiedichtheid in de sector en heeft daarmee van alle elektrische voertuigen ter wereld de grootste actieradius: tot 500 km per laadbeurt.