Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Twingo op Diesel

Ooit was de Renault Twingo een mateloos populair karretje. In z’n huidige gedaante wil het minder vlotten met de verkopen. Maar je kunt Renault er niet van betichten dat het weinig aandacht aan hun kleinste besteedt. Deze maand alleen al worden er drie nieuwe Twingo-uitvoeringen gelanceerd, waaronder een diesel.

Op dit moment zijn er zes uitvoeringen van de Renault Twingo te verkrijgen. Genoeg keus zou je zeggen. Renault wil echter de klant nog meer keus bieden. Drie modeluitvoeringen komen erbij waarvan een begin deze week als werd aangekondigd in de vorm van een bravere Twingo Gordini GT. Inmiddels kan Renault Nederland daarvan ook de prijs noemen. Vanaf € 13.490,- is ‘ie verkrijgbaar en dat inderdaad een stuk toegankelijker – het doel van dit Gordini-model – dan de Twingo Gordini RS met een aanschafwaarde van 19 mille.

Twingo Miss Sixty
Nu is de Twingo eigenlijk al een typisch dameskarretje, met de Twingo Miss Sixty is de associatie helemaal compleet. Renault stelde het op vrouwen gerichte model samen met het gelijknamige Italiaanse kledingmerk. De samenwerkende partijen konden dan ook niet om een roze kleurstelling heen. De Twingo Miss Sixty wordt standaard geleverd in Pink Bohème of zwarte metaallak en een bloemmotief op de motorkap, de B-stijl en de achterklep. Het interieur is net zo geutig met de terugkerende exterieurkleur en bloemmotiefjes. Onderscheidend en luxe is de afwerking van leder en alcantara, airconditioning, een individueel verschuifbare en neerklapbare achterbank en Radio Renault (met CD/MP3-speler) en vier speakers, Bluetooth-interface en audio connectionbox. Voor 15 inch lichtmetalen wielen in Pink Bohème vraagt Renault een meerprijs. Als krachtbron doet de 75 pk sterke 1.2 dienst, welke dermate schoon is dat bij zakelijk gebruik slechts 14% bijtelling verschuldigd is. De trendy Twingo Miss Sixty is er vanaf € 10.690,-.

Twingo diesel
Tot slot de Twingo diesel. Voor het eerst in Nederland verkrijgbaar en Renault doet het (dit keer wel) meteen goed. Onderhuids schuilt er namelijk een 1.5 liter dCi met een vermogen van 85 pk en een trekkracht van 200 Nm. En dat is best veel voor een zo’n compacte auto. Sprintcijfers geeft men helaas niet op, maar traag zal de Twingo diesel zeker niet zijn. En dat je niet per se met een cilinder hoeft te verwijderen om in aanmerking te komen voor 14% bijtelling bewijst deze Twingo. De viercilinder diesel heeft een gemiddelde uitstoot van slechts 94 g/km. Het verbruik is vastgesteld op 3,6 l/100 km. Prijzen beginnen bij € 9.790,- voor de instapuitvoering Authentique. De luxueuzere Collection en Dynamique kosten respectievelijk € 10.990,- en € 11.690,-.