Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Autolease als financiering

Het leasen van auto’s heeft bedrijfsmatig een negatief imago. Zo denken de meeste ondernemers nog altijd dat leasing duur is en verbonden aan een ondoorzichtige regelgeving. Hoe foutief dat beeld is, bleek onlangs uit het rapport ‘Leasing en factoring: kansrijke Financieringsinstrumenten’ dat werd opgesteld door onder andere het ministerie van Economische Zaken. Hieronder zullen we u kort laten zien wat de uitkomsten waren van het rapport en waarom leasen wel geschikt is voor uw bedrijf.

Leasen, een financieringsmogelijkheid

De onderzoekers van Panteia, die het rapport op hebben gesteld, concludeerden dat autoleasing juist een goede optie is voor ondernemers. Vooral wanneer we kijken naar het werkkapitaal scoort deze branche veel punten. Het ontlastende effect op het werkkapitaal wordt zeer gewaardeerd door de ondernemers die gebruik maken van deze diensten, die daarmee meer ruimte schiepen in hun budget om meer werkzaamheden te ontwikkelen. Bedrijven die eenmaal zijn begonnen met het leasen van één auto, breiden in meer dan de helft van de gevallen uit naar nog meer auto’s door middel van autoleasing. Het is dan ook niet verrassend dat ook minister Kamp deze branche aanprijst als een zeer geschikte manier van financiering. Zeker na een tijd van economisch minder zonnige tijden en banken die steeds minder welwillend zijn, is deze branche uitermate geschikt om het gat in financiering op te vullen. Minder uitgeven aan het wagenpark, maar toch in goed onderhouden auto’s kunnen rijden, dat klinkt toch als muziek in de oren.

De toekomst

De leidende mensen van het MKB zijn dan ook positief over autoleasing, duidelijk is dat deze branche onverdeeld de toekomst heeft. Het marktaandeel blijft groeien, de zekerheid wordt steeds groter door branchetoezicht en met de afnemende zekerheid van andere financiële instanties, is autoleasing het goede product op de juiste plaats. Vandaar ook dat tijdens de Week van de Ondernemer (9 tot 11 april) veel aandacht zal worden besteed hieraan in het Beatrix Theater in Utrecht. Daarnaast hebben de verschillende organisaties ook toegezegd om meer naar buiten te treden richting en middels de media om duidelijk te maken dat de vooroordelen van dit product onterecht zijn, maar juist vele mogelijkheden biedt voor zowel de beginnende als de doorgewinterde ondernemer.

Samenvattend

Het mag nu duidelijk zijn dat het negatieve imago van autoleasing volledig onterecht en ongegrond
is. Sterker nog, dankzij het rapport ‘Leasing en factoring: kansrijke Financieringsinstrumenten’ en de
toenemende interesse en inzet van de brancheorganisaties is het zeer waarschijnlijk dat dit product
een mooie toekomst tegemoet zal gaan, en niet in de laatste plaats vanwege de ideale
financieringsmogelijkheden!