Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

De voordelen van occasion lease

De voordelen van occasion lease

Één van de grootste voordelen van deze leasevorm is uiteraard dat de kosten lager uit zullen vallen dan bij de andere leasevarianten het geval is. Dit heeft te maken met het feit dat de grootste afschrijvingen op auto’s plaatshebben in het eerste jaar nadat zij de fabriek uit komen. Door te kiezen voor een occasion als leaseauto, hoeft u dus niet in te staan voor deze hogere maandlasten.

Een ander groot voordeel dat wel eens vergeten wordt, is dat een occasion geen last heeft van kinderziektes. Dit kan wel het geval zijn wanneer u besluit een nieuwe auto te leasen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een fabrikant bepaalde modellen naar de fabriek terug moet roepen omdat er een productiefoutje over het hoofd gezien is? Heeft u een occasion lease, dan hoeft u zich daar in ieder geval al geen zorgen meer om te maken.

Andere grote voordelen van een leasen van een occasion is dat deze auto’s vaak te leasen zijn voor een kortere periode dan de overige leasevormen. Alleen shortlease is qua duur te meten met occasion lease, maar zal beduidend duurder uitvallen.

Occasion lease, is dat geen risico?

Het risico van occasion lease is niet groter dan het leasen van andere auto’s. Sterker nog, aangezien de kinderziektes niet langer in de auto kunnen zitten, lijkt het risico zelfs kleiner. Leasemaatschappijen nemen alleen maar occasions op in hun pakket waarvan de gehele onderhoudshistorie beschikbaar en controleerbaar is en normaal gesproken zijn dit ook nog uitsluitend dealeronderhouden auto’s.

Ook worden de occasions uiteraard uitgebreid nagekeken voordat zij voor de lease beschikbaar worden gesteld. Dit houdt in dat eerst de hele leaseauto vakkundig geïnspecteerd wordt, waarbij een vaste lijst aan onderdelen wordt afgewerkt, alvorens deze ter beschikking wordt gesteld voor en door de leasemaatschappij.

Voor wie is occasion lease geschikt?

Occasion lease is vooral geschikt voor de ondernemers of particulieren die een kleiner budget overhebben voor een leaseauto, maar toch een goede en geschikte auto willen voor het bedrijf. Door de snellere levering dan nieuwe modellen en de lagere maandlasten is een occasion echter ook voor de grotere ondernemers een goede optie om minstens te overwegen.