Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Vrijstelling MRB voor groene auto’s blijft

De vrijstelling van wegenbelasting en bpm voor zuinige auto’s blijft bestaan. Dat meldt het Nederlands Dagblad op basis van anonieme Haagse bronnen rond demissionair minister Jan Kees de Jager.
Er werd getwijfeld aan de voortzetting van de vrijstelling, omdat het de schatkist te veel geld zou kosten. Maar volgens het ND blijft de vrijstelling in de nieuwe begroting overeind.
Andere bronnen bevestigen aan Automotive dat de regeling in stand blijft, maar dat de normen worden aangepast, waardoor er minder auto’s in aanmerking komen voor de regeling. De Jager heeft hiertoe de mogelijkheid.
In de eerste helft van het jaar werden ruim 50 duizend auto’s onder de fiscaal gunstige regeling verkocht.
Commentaar:
Dit is een positief bericht voor autoverkopers en leasemaatschppijen, echter de kosten die de MRB afdekken zullen toch moeten worden opgebracht. Dit kan betekenen dat de MRB voor de niet zuinige auto’s omhoog zal gaan of dat dit in benzineprijzen wordt verwerkt. De fiscale stimulering zou ook op een andere wijze kunnen worden ingezet waardoor de MRB door alle autorijders wordt opgebracht. Immers ook de groene auto maakt gebruik van de weg…