Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Winterbanden blijft een keuze

Winterbanden geen plicht: eigen verantwoordelijkheid

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu is niet voornemens om winterbanden verplicht te stellen zo blijkt uit de antwoorden op enkele kamervragen over het gebruik van winterbanden.

In de media was er veel tumult over over een ongeval bij de plaats Erica met een personenbusje dat niet van winterbanden was voorzien. De minister heeft kennis genomen van het ongeval, maar ziet hierin geen reden om winterbanden verplicht te stellen. Wel wijst zij op het handboek ‘professioneel aanbesteden’, waarin de aanbeveling van winterbanden is opgenomen als belangrijk veiligheidsaspect. De minister acht het een eigen verantwoordelijkheid van de weggebruikers. Het past ook binnen het beleid van dit kabinet om op dit punt geen regels te stellen ondanks de gevaarlijke situaties die ontstonden in december.  In Duitsland bestaat deze verplichting reeds een lange tijd, maar daarbij moet gezegd worden dat de weersomstandigheden in de winter ook vele malen slechter kunnen zijn dan in Nederland.

Tip: Controleer altijd bij de aanvraag van uw  leasecontract of bij het opstellen van de lease offerte of winterbanden zijn inbegrepen in de prijs en hoe vaak banden mogen worden gewisseld.

>>Lease acties
>>Shortlease aanbiedingen
>>Occasionlease aanbod