Operational lease aanbod

Aantal resultaten: 2

Operational lease, ook wel operationelde lease genoemd, is de leasevorm die het meest voorkomt op de leasemarkt. Operational lease moet worden onderscheiden in Full Operational Lease en Netto Operational Lease. Bij Full Operational Lease wordt het onderhoud, de verzekering en de financiering uitbesteed aan de leasemaatschappij en blijft de leasemaatschappij de juridisch eigenaar van de auto.

Operational lease is een service product

  • Leasemaatschappij is economisch en juridisch eigenaar.
  • Leasemaatschappij betaalt de operationele kosten van het voertuig, zoals verzekering , onderhoud, banden, houderschapsbelasting, vervangend vervoer en brandstof. Tevens kan er één of slechts enkele van voornoemde kosten worden betaald door de leasemaatschappij. Dit heet dan netto operationele lease.
  • Leasenemer draagt geen restwaarde risico.
  • Auto hoeft niet per definitie op de balans  geactiveerd te worden.

Ontzorgen ondernemers

Het gebruik(sgemak) van de leaseauto is voor de leaserijder dus belangrijker dan het eigendom van de auto. Na de afgesproken leasetermijn gaat de auto terug naar de leasemaatschappij die de auto normalier doorverkoopt aan autohandelaren. Bij Netto Operational Lease zijn aanvullende diensten zoals onderhoud verzekering etc. niet inbegrepen. Netto Operational Lease wordt toegepast door ondernemingen indien zij de leaseauto willen financieren zonder de leaseauto op de balans te hoeven plaatsen. De solvabiliteit verbetert hierdoor en dit is dan ook de voornaamste reden om Netto Operational Lease te verkiezen boven financial lease waarbij de lease auto wel op de balans komt te staan.

Meestal kan de lessee de auto bestellen bij de lokale dealer. Bij Full Operational Lease is het ook gebruikelijk dat daar het onderhoud (ROB) wordt gedaan, hetgeen voor rekening komt van de leasemaatschappij. Het komt ook voor dat de leasemaatschappij zelf de auto voor u aanschaft waardoor de leasemaatschappij hogere korting op de aanschafprijs kan bedingen.

Full operational lease

Full operational lease is de complete vorm van lease waarbij alle financiële en administratieve lasten van het wagenpark worden verlegd naar de leasemaatschappij. De risico’s, belastingen, verzekering en onderhoud wordt overgenomen door de leasemaatschappij. Zowel het juridisch als economisch eigendom blijft bij de leasemaatschappij. Er is geen sprake van vreemd vermogen voor uw balans waardoor de liquiditeit en solvabiliteit worden aangetast. Deze vorm van lease komt het meeste voor en lijkt vooral op lange termijn verhuur van de auto.

Netto operational lease

Dit is operational lease waarbij de Motorrijtuigenbelasting, de rente en de aflossing/afschrijving zijn gecalculeerd in de prijs. Overige prijscomponenten als onderhoud en verzekering kan de lessee zelf uitkiezen of toevoegen aan de lease overeenkomst.

Heeft u interesse in onze lease deals? Bekijk de volgende pagina’s voor meer informatie: lease aanbiedingen, lease acties, goedkoopste shortlease en goedkoopste financial lease.