Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Tot welke leeftijd kan ik een auto leasen?

Private lease is in principe weggelegd voor iedereen die beschikt over een rijbewijs. Toch vrezen sommige oudere bestuurders dat zij hier niet voor in aanmerking komen. Wettelijk gezien mogen leasemaatschappijen potentiële leasers weigeren op basis van hun leeftijd. In de praktijk gebeurt dit echter niet veel.

Rijbewijskeuring tijdens leasetermijn?

Wel dient uw rijbewijs tenminste dezelfde geldigheidsduur hebben als de duur van uw leasecontract. Wanneer u zeventig jaar of ouder bent en uw rijbewijs op of na uw vijfenzeventigste verjaardag verloopt, dient u voor het verlengen van uw rijbewijs een medische keuring te ondergaan. Duurt het leasecontract langer dan de geldigheid van uw rijbewijs? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor een private leaseauto.

Dit is overigens voornamelijk ter bescherming van uzelf, aangezien u een private leaseovereenkomst niet zonder financiële consequenties tussentijds kunt opzeggen. Mocht uw rijbewijs niet verlengd worden, dan zou u dus nog steeds betalen voor het bezitten van een leaseauto, waarvan u geen gebruik kunt maken.