Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Shortlease of een auto huren: wat zijn de verschillen?

Er zijn diverse situaties in te denken waarin u voor korte tijd gebruik wilt maken van een auto. De meesten zullen hierbij al gauw denken aan een huurauto. Maar er is nog een andere optie: shortlease. Hierbij least u een auto voor meestal minimaal één maand, waarna het contract dagelijks opzegbaar is. We behandelen hieronder de voor- en nadelen hiervan, ten opzichte van een huurauto.

De kenmerken van shortlease

Shortlease kenmerkt zich door een relatief korte leasetermijn van vaak één tot maximaal 24 maanden. Het is daarmee eigenlijk een tussenvorm van huren en full operational of private lease. Alle denkbare vaste kosten zijn bij het leasebedrag inbegrepen: u betaalt alleen zelf voor de brandstof.

De kenmerken van een huurauto

Een huurauto gebruikt u doorgaans voor een nog kortere termijn dan wanneer u kiest voor shortlease. Auto’s zijn al per dag te huur, vaak tot een maximum van twintig dagen. De consequentie van deze flexibiliteit is dat de dagprijs voor een huurauto relatief hoog is. Het is niet uitzonderlijk dat u voor het gebruik van een huurauto gedurende twee of drie weken hetzelfde bedrag betaalt als voor een maand shortlease.

Verder heeft u bij een verhuurbedrijf vaak minder keuze. U kunt aangeven wat voor soort auto u graag zou willen gebruiken, maar vaak niet een specifiek merk of model. Shortlease biedt wat dat betreft meer mogelijkheden. Kortom: wilt u een auto voor een paar weken gebruiken en maakt het u niet veel uit wat voor auto dit is? Dan is huren de beste optie. Gaat het om een termijn van een maand of langer en bent u iets kieskeuriger? Dan kunt u beter kiezen voor shortlease.

Benieuwd naar het aanbod van goedkoopste shortleaseauto’s in Nederland? Bekijk dan het verzamelde aanbod op LeaseDeals.nl!