Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Waaruit bestaat een leasepakket?

In de autobranche komen er verschillende leasevormen voor. Hoewel er grote verschillen tussen deze pakketten bestaan, ontvangt u veelal dezelfde service. Zo bestaat een pakket voor operational, private en shortlease in de meeste gevallen uit:

  • een allrisk verzekering;
  • wegenbelasting;
  • motorrijtuigenbelasting;
  • reparaties en onderhoud;
  • afschrijving;
  • pechhulp.

Is een lease inclusief verzekering?

Wanneer u een auto wilt gaan leasen, zit een autoverzekering vaak automatisch in het pakket. Hier gaat dan meestal om een allrisk verzekering. Omdat de verzekering door de leasemaatschappij wordt ingekocht, wordt er geen rekening gehouden met uw schadevrije jaren. Een beginnende chauffeur betaalt net zoveel als een ervaren rijder. Dit heeft een keerzijde: u bouwt tijdens het leasen geen schadevrije jaren op.

Is een lease inclusief wegenbelasting?

De Rijksoverheid incasseert de wegenbelasting van uw leaseauto rechtstreeks bij uw leasemaatschappij. Deze zijn dus niet voor eigen rekening. Uw leasemaatschappij zal deze kosten echter wel in uw maandbedrag opnemen.

Welke zaken vallen nog meer binnen een lease?

Een leasepakket omvat meer dan alleen een autoverzekering en belastingen. Voor het bedrag dat u maandelijks betaalt, krijgt u ook pechhulp en vervangend vervoer. Daarnaast worden reparaties en onderhoudsbeurten kosteloos uitgevoerd. Tot slot is de afschrijving van uw auto ook in het maandbedrag opgenomen.

Welke zaken betaal ik bij een lease zelf?

Natuurlijk zijn er ook kosten die de leasemaatschappij niet voor u draagt. Dit kan gaan om zaken, zoals: brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes. Tevens kan uw werkgever een eigen bijdrage met u afspreken. Bij schade kan het daarnaast voorkomen dat u een eigen risico moet betalen. Levert u uw leaseauto weer in? Dan kunt u een schadecheck van uw leasemaatschappij verwachten. De kosten die daaruit voortvloeien zijn uiteraard voor eigen rekening. Tenslotte kunt u als zakelijke rijder te maken krijgen met bijtelling.

Uitzondering: financial lease

In de meeste gevallen neemt uw leasemaatschappij u alles uit handen. Belasting, verzekeringen, onderhoud. Dat wordt allemaal voor u geregeld. Dit is echter niet het geval bij een financial lease. Met deze lease variant betaalt u namelijk voor een auto die uiteindelijk uw eigendom wordt. Zaken, zoals: belastingen, verzekeringen, onderhoud en pechhulp, dient u daarom zelf te regelen.