Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat is financial lease?

Financial lease is een lening voor een auto en uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt. Bij financial lease betaalt de leaserijder maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Tijdens de leaseperiode blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto en is de leaserijder de economische eigenaar. De leaserijder is juridisch eigenaar zodra alle betalingsverplichtingen zijn voldaan. Hieronder valt ook een eventueel slottermijn.

Bekijk onze goedkoopste financial lease

Financial lease met of zonder slottermijn?

Wanneer u kiest voor een slottermijn dan betaalt u een lager maandbedrag. Dit houdt wel in dat er aan het einde van uw leaseperiode nog een bedrag openstaat. U dient dit bedrag samen met uw laatste maandtermijn te betalen. De hoogte van de slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Hoe zit het met de btw?

Bedrijven kiezen vaak voor financial lease vanwege de gunstige financiering en belastingvoordelen. In dit tekstgedeelte leggen wij het belastingvoordeel uit. Wanneer uw bedrijf btw-plichtig is, kunt u profiteren van de btw teruggave omdat u investeert in het kopen van een auto. Dat heeft als voordeel dat u de gefactureerde btw bij de eerstvolgende belastingaangifte kunt terugvorderen. U hoeft dus geen btw over uw maandtermijn te betalen.

Interesse in financial lease?

Wilt u ook profiteren van de voordelen van financial lease? Bekijk via onze website ons lease aanbod en vergelijk direct onze lease aanbiedingen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Dat kan door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van financial lease.