Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat is het verschil tussen financial lease en private lease?

Voor het leasen van een auto zijn diverse mogelijkheden, waaronder financial lease en private lease. In dit artikel gaan we in op het verschil tussen financial lease en private lease. Een van de grootste verschillen is dat financial lease uitsluitend is bedoeld voor de zakelijke markt. Private lease is geschikt voor particulieren die een auto willen leasen. Hierdoor ontstaat er een fiscaal technisch verschil.

Het fiscaal technische verschil

Wanneer u kiest voor financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto. Hierdoor heeft u fiscaal gezien een investering gedaan en kunt u profiteren van diverse fiscale voordelen. De fisclae voordelen zijn: afschrijven, investeringsaftrek, renteaftrek en teruggave van de btw. Veel bedrijven kiezen daarom voor financial lease. Bij private lease zijn leasekosten niet aftrekbaar. Dat betekent dat u met private lease niet van de hiervoor genoemde fiscale voordelen kunt profiteren.

De verschillen

Naast het fiscaal technisch verschil zijn er nog een aantal verschillen tussen financial lease en private lease. Zo bent u bij private lease na het leasetermijn geen eigenaar van de auto. Bij financial lease bent u na het leasetermijn wel eigenaar van de auto. Ook draagt u bij private lease niet het economisch risico van de auto. Bij financial lease draagt u het economische risico wel.

De overeenkomsten

Er zijn natuurlijk ook een aantal overeenkomsten tussen financial lease en private lease, namelijk:

  • verzekering;
  • onderhoudsbeurten;
  • vervangend vervoer;
  • vervangen van banden;
  • hulpdienst bij pech of schade;
  • vast bedrag per maand betalen;
  • geen juridisch eigenaar van de auto.

Financial lease of private lease?

Heeft u interesse in financial lease of private lease? Bekijk voor meer informatie dan ook één van de onderstaande pagina’s:

Het is natuurlijk ook mogelijk vrijblijvend contact met ons op te nemen. De medewerkers van LeaseDeals helpen u graag verder!