Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat is het verschil tussen private lease en operational lease?

Wilt u voor een vast bedrag per maand autorijden? Dan kunt u kiezen voor een private of een operational lease. Het grote verschil tussen deze twee contractvormen is de leasenemer. Een private lease wordt altijd door een particulier afgenomen. Bij een operational lease staat de auto echter op de naam van een werkgever of bedrijf. Dit heeft fiscaal-technische gevolgen.

De overeenkomsten

Bij zowel een private als een operational lease betaalt u een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag regelt de leasemaatschappij alle autozaken voor u. Denk aan zaken zoals: de verzekering, reparaties, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer. Het enige wat u nog zelf moet betalen is de brandstof.

Operational lease

Krijgt u een auto van de zaak? Dan staat de auto op de naam van uw werkgever of bedrijf. In de meeste gevallen kunt u ervoor kiezen deze ook voor privéritten te gebruiken. Doet u dit? Dan krijgt u te maken met bijtelling. Hierbij wordt een bepaald percentage van de waarde van de auto bij uw inkomen opgeteld. Hierover betaalt u vervolgens belasting.

Private lease

Betaalt u van uw eigen geld een leaseauto? Dan maakt u gebruik van private lease. In dat geval staat de auto op uw naam. Ook is er geen sprake van bijtelling. De auto wordt namelijk niet gezien als een deel van uw inkomen. Daarnaast bepaalt u als leasenemer zelf uw budget en het automerk.

Operational lease of private lease?

Heeft u uw keuze gemaakt en bent op zoek naar de beste lease deals? Wij helpen u graag verder!