Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat is het verschil tussen shortlease en financial lease?

Tussen shortlease en financial lease bestaan grote verschillen. Dit heeft alles te maken met het doel van de lease. In het geval van een financial lease gaat u een lening aan. Na het aflopen van het contract bent u de volledige eigenaar van de auto. In het geval van een shortlease maakt u voor een korte tijd gebruik van een auto. Deze blijft echter in het bezit van de leasemaatschappij.

Financial lease

Bij een financial lease betaalt u voor een auto die na het contract volledig van uzelf is. U bent dan ook gedurende de lease economisch eigenaar. Het is daarom uw eigen verantwoordelijkheid om een verzekering, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer te regelen. Daar staat tegenover dat u recht heeft op investeringsaftrek. Let wel: tot het einde van uw contract is uw leasemaatschappij de juridische eigenaar van uw auto. Vaak kent financial lease een duur van tussen de 12 en de 72 maanden.

Shortlease

Wanneer u voor een korte tijd een auto nodig heeft, kunt u het beste kiezen voor shortlease. Binnen dit contract is en blijft de leasemaatschappij de juridische én economische eigenaar. Dit betekent dat de verzekering, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer door hun geregeld worden. Het enige wat u nog hoeft te betalen is de brandstof. Daarnaast kunt u na een maand al van uw contract af.