Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat is het verschil tussen shortlease en operational lease?

Wilt u zorgeloos de weg op? Dan kunt u voor een shortlease of operational lease kiezen. Voor een vast bedrag per maand wordt alles voor u geregeld. U hoeft alleen nog maar de brandstof zelf te betalen. Het grote verschil is echter de contractduur. Kiest u via LeaseDeals voor een shortlease? Dan kunt u uw contract maandelijks opzeggen. Met een operational lease legt u de auto echter voor minimaal één jaar vast.

De overeenkomsten

Of u nu kiest voor een shortlease of voor een operational lease. U betaalt bij beide varianten netjes één vast bedrag per maand. In ruil daarvoor kunt u geheel zorgeloos de weg op. Uw leasemaatschappij regelt namelijk alles voor u, zoals: uw verzekering en pechhulp. Daarnaast verzorgen zij ook het onderhoud, de reparaties en eventueel vervangend vervoer. Het enige wat u nog zelf hoeft te betalen is uw brandstof.

Contractduur

Het grote verschil tussen een shortelease en een operational lease is de contractduur. Rijdt u weg in een shortleaseauto? Dan kunt u na één maand het contract al kosteloos opzeggen. Dit maakt deze vorm ideaal voor korte projecten. Kiest u echter voor een operational lease? Dan tekent u een contract van minimaal 12 en maximaal 72 maanden. Daar staat tegenover dat het maandbedrag vaak een stuk lager is.