Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat kost shortlease?

Van shortlease wordt soms beweerd dat het duur zou zijn. Dat ligt er echter maar net aan hoe u het bekijkt. Vergeleken met een auto huren is shortlease bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper. En kiest u in plaats van shortlease voor private of operational lease, dan kan dit laatste ook zomaar eens een stuk duurder uitvallen, wanneer u plotseling de auto niet meer nodig heeft of niet meer kunt bekostigen. Kiest u voor een shortleaseauto, dan kunt u deze na de eerste maand op elk gewenst moment weer inleveren, zonder bijkomende kosten.

De maandelijkse kosten van shortlease

Bij shortlease betaalt u, net als bij private en operational lease, maandelijks een vast bedrag. Daarbij zijn alle vaste lasten die komen kijken bij autorijden inbegrepen. Denk hierbij aan de afschrijving, verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie en pechhulp onderweg. Enkel de benzine, wasbeurten en eventuele boetes betaalt u nog apart.

De exacte kosten van shortlease zijn uiteindelijk vanzelfsprekend afhankelijk van het soort auto dat u least. Een kleine, gangbare wagen zoals een Toyota Aygo of een Citroën C1 least u bijvoorbeeld voor een bedrag rond de €350,-. Maar wilt u een exclusieve wagen als de Maserati Ghibli leasen, dan moet al gauw in de richting van €2000,- per maand gedacht worden.

Shortlease vergelijken

Benieuwd waar u het voordeligst de auto van uw voorkeur kunt leasen? Op LeaseDeals.nl vergelijkt u aanbiedingen van leasemaatschappijen, zodat u inzicht krijgt in de beste lease-acties